AA Muhabiri Muntasır es-Savvaf İsrail Saldırısında Hayatını Kaybetti

AA Muhabiri Muntasır es-Savvaf İsrail Saldırısında Hayatını Kaybetti

Ankara’da meydana gelen trajik bir trafik kazasında hayatını kaybeden Anadolu Ajansı (AA) Gazze muhabiri Muntasır es-Savvaf’ın ölümü, bölgede büyük üzüntüye neden oldu. İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının devam ettiği bir dönemde, “insani ara”nın sona ermesinin ardından gerçekleşen bu saldırılarda Savvaf da dahil olmak üzere çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, İsrail’in saldırılarında ölü sayısının 109’a yükseldiğini ve yüzlerce kişinin yaralandığını duyurdu. İsrail ordusu, insani aranın sona ermesinin ardından Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı. Bu saldırılarda, Savvaf’ın ailesinden de birçok kişi yaşamını yitirdi. Saldırıda yaralanan Savvaf, hayatını kaybedenler arasında yer aldı.

AA kameramanı Savvaf, daha önce ailesinin de zarar gördüğü bir hava saldırısından sağ kurtulmuş ve tüm zorluklara rağmen işine devam etmekte kararlı olduğunu ifade etmişti. Ancak son saldırıda hayatını kaybederek, gazetecilik mesleğindeki tehlikeleri bir kez daha gözler önüne serdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen tören, Savvaf’ın meslektaşları, ailesi ve üst düzey devlet yetkililerinin katılımıyla gerçekleşti. Savvaf’ın cenazesi, memleketi Adıyaman’ın Kahta ilçesine gönderildi ve ikindi namazının ardından toprağa verildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
AA Muhabiri Muntasır es-Savvaf İsrail Saldırısında Hayatını Kaybetti