WikiLeaks Belgeleriyle Gündeme Gelen Öğüt’e Üniversite Rektörlüğü Görevi

WikiLeaks Belgeleriyle Gündeme Gelen Öğüt'e Üniversite Rektörlüğü Görevi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Prof. Dr. Selman Öğüt’ü İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne atadı. Bu atama, Öğüt’ün daha önce Wikileaks belgelerinde yer alan ve Berat Albayrak’a şikayet içeren mailleriyle tanınmasının ardından gerçekleşti. Öğüt, doçentlik sınavında başarısız olduktan sonra dönemin Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç’ı Albayrak’a şikayet etmişti. Maillerde, jüri üyelerinin kendisine olumsuz oy verdiğini ve bu durumun nedenlerini detaylı bir şekilde anlatıyordu.

Öğüt’ün akademik kariyerindeki bu sıkıntılar, televizyon programlarında yaptığı “Kemalizm virüstür” ve “Mustafa Kemal Atatürk şu anda olsa, bu devirde yaşasa Tayyip Erdoğan’ı desteklerdi” gibi açıklamalarıyla kamuoyunun dikkatini çekmişti. Bu sözler, sosyal medya ve genel kamuoyunda büyük tepkilere yol açmıştı.

Selman Öğüt’ün yeni görevi ve geçmişteki tartışmalı açıklamaları, Türkiye’nin akademik ve siyasi gündeminde önemli bir yer tutuyor. Öğüt’ün Pelikan Grubu ile ilişkisi olduğu iddiaları da bu atamanın arkasındaki siyasi dinamikleri daha da karmaşık hale getiriyor. Bu atama, Türkiye’nin eğitim ve üniversite yönetimine dair tartışmaları da beraberinde getiriyor. Öğüt’ün rektör olarak atandığı İstanbul Esenyurt Üniversitesi, bu atama ile yeni bir döneme girmiş oluyor. Bu durum, üniversitenin akademik ve idari yapısında önemli değişikliklere yol açabilecek nitelikte.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
WikiLeaks Belgeleriyle Gündeme Gelen Öğüt’e Üniversite Rektörlüğü Görevi