ABD Savaş Gemisi Kızıldeniz’de Saldırıya Uğradı

ABD Savaş Gemisi Kızıldeniz'de Saldırıya Uğradı

ABD Savunma Bakanlığı, son dönemde Orta Doğu’da yaşanan İsrail-Hamas çatışmalarıyla ilişkilendirilen deniz saldırılarında ciddi bir yükselişe dikkat çekti. Pentagon’un Pazar günkü açıklamasına göre, Kızıldeniz’de bir Amerikan savaş gemisi ve bir dizi ticari gemi, henüz kimliği belirlenemeyen saldırganlar tarafından hedef alındı.

Pentagon’dan yapılan açıklamada, “Kızıldeniz’deki USS Carney ve diğer ticari gemilere yönelik saldırılar konusunda bilgileri topluyoruz ve gelişmeleri yakından takip ediyoruz,” ifadeleri kullanıldı. Bu olayların, İsrail-Hamas çatışmasının deniz saldırılarına nasıl bir etki yaratabileceğinin bir göstergesi olduğuna işaret edildi.

İngiliz askeri kaynakları daha önce Kızıldeniz’de şüpheli insansız hava aracı (İHA) saldırıları ve patlamaların olduğunu bildirmişti. Bu saldırıların kaynağına dair net bir bilgi verilmemişti. Pentagon’un son açıklamasında da saldırının kaynağına dair bir belirti yer almadı. Ancak, Yemen’deki İran destekli Husi güçlerinin, Gazze Şeridi’ndeki bombardımanlar sonrasında İsrail’e yönelik tehditlerinin arttığı ve Kızıldeniz’deki gemilere saldırı düzenlediği biliniyor.

ABD’li bir yetkili, Associated Press’e anonim olarak verdiği demeçte, saldırının yerel saatle sabah saat 10 civarında başladığını ve yaklaşık beş saat sürdüğünü belirtti. Henüz Husilerden bu konuda bir açıklama gelmedi.

Geçtiğimiz Kasım ayında, Husiler Yemen açıklarında, İsrail’e ait bir araç taşıyan ticari bir gemiyi ele geçirmişti. Bu gemi halen Yemen’in Hudeyde kenti yakınlarında tutuluyor. Ayrıca, geçen hafta İsrail’e ait bir başka gemiye yapılan ve kısa süreliğine kontrolünü ele geçiren silahlı kişilerin saldırısına müdahale eden bir ABD savaş gemisinin yakınlarına füze atıldığı bildirilmişti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ABD Savaş Gemisi Kızıldeniz’de Saldırıya Uğradı