Abd’de Aşı Olanlar Maske Çıkartıyor

featured

ABD Başkanı Joe Biden, ABD’de aşı olanların maske takmasına gerek kalmadığını söyledi.

ABD koronavirüse karşı aşıları tamamlanmış kişiler için maske takma zorunluluğunu kolaylık sağlıyor. Abd Başkanı Biden “Bugün ABD’de koronavirüs ile mücadelemizde muhteşem bir gün.” diyen Biden, “ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, tamamen aşılanan kişilerin artık maske takma zorunluluğu olmadığını duyurdu.”  açıklamasını yaptı.

Biden, “114 günde 250 milyon doz aşı yaptık. Bunun sonuçlarını da görüyoruz. 50 eyaletten 49’unda vakalar düştü.” sözlerini söyledi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Direktörü Doktor Rochelle Walensky yaptığı açıklamada, Covid-19’a karşı tamamen aşılanan kişilerin, özel durumlar haricinde iç ve dış mekanlarda maske ve sosyal mesafe kurallarına uygulamasına gerek olmadığını açıkladı.

Walensky, “Bilim, aşılanmamış insanlar hakkında da çok net. Hafif veya ağır hastalık, ölüm veya virüsü başkalarına yayma riskiyle karşı karşıyasınız. Yine de maske kullanmalı ve hemen aşı yaptırmalısınız” ifadesine bulundu.

Amerika’da en az bir doz aşısını olanların nüfusa oranı yüzde 46,4,5,4. CDC’ye göre 154 milyona yakın Amerikalı ilk doz aşısını yaptırdı, tamamen aşılanmış olanların sayısı 117 milyonu buldu.
avcılar escort

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Abd’de Aşı Olanlar Maske Çıkartıyor