ABD’nin İsrail Desteğine Senatör Bernie Sanders Tepki Gösterdi

ABD'nin İsrail Desteğine Senatör Bernie Sanders Tepki Gösterdi

ABD’de bağımsız Senatör Bernie Sanders, “The Media Crisis” adlı podcastinde Amerikalı gazeteci John Nichols ile birlikte, ABD medyasının İsrail ve Gazze haberlerine olan yaklaşımını eleştirdi. Sanders, İsrail hükümetinin Gazze’de binlerce çocuğu aç bıraktığını belirtirken, ABD’nin bu duruma göz yumarak İsrail’e 10 milyar dolar destek vermesini sorguladı.

ABD bağımsız Senatörü Bernie Sanders, kendi podcast programı “The Media Crisis” üzerinden Amerikan medyasının Gazze ile ilgili haberlerini ve ABD hükümetinin İsrail’e olan desteğini ele aldı. Gazze’de yaşanan insanlık dışı durumları ve İsrail hükümetinin bu bölgedeki tutumunu sert bir dille kınayan Sanders, Netanyahu hükümetinin Gazze’de binlerce çocuğu açlıkla karşı karşıya bıraktığını ifade etti.

Sanders, “Çocukları kasten aç bırakan bir hükümete neden 10 milyar dolar verelim?” sorusunu gündeme getirerek, ABD medyasının bu olaylara karşı gösterdiği duyarsızlığı eleştirdi. “Gazze’de yaşananlar karşısında medyada hiç öfke görebiliyor musun? Gerçek şu ki, ABD hükümeti İsrail ordusuna büyük yatırımlar yapıyor. Ancak medya bu duruma yeterince tepki göstermiyor,” ifadesini kullandı. Sanders, medyanın öfkesinin seçici olduğunu, Amerika’daki ciddi sosyal sorunlara ve gelir eşitsizliğine de yeterince ilgi göstermediğine dikkat çekti.

Amerikalı gazeteci John Nichols’un “Medyamızın çoğu bir öfke makinesi” yorumuna Sanders, “Evet, kesinlikle. Ama öfke oldukça seçici” diye karşılık verdi. Sanders, Amerika’daki yüksek çocuk yoksulluğu oranına ve medyanın iklim değişikliği gibi küresel sorunlara yeterince odaklanmamasına da değindi. Sanders son olarak, Gazze’de yaşananlarla ilgili olarak “dehşet verici” yorumunu yaparken, ABD’nin İsrail hükümetine olan yardımlarını durdurması çağrısını yineledi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ABD’nin İsrail Desteğine Senatör Bernie Sanders Tepki Gösterdi