İsrail’den İran’a Saldırı: Son 24 Saatte Neler Oldu?

featured

Dün, Amerika Birleşik Devletleri’nin New York şehrinde İran ve Ürdün Dışişleri Bakanları, bölgesel gerilimleri ele almak üzere bir araya geldi. İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan, İsrail’e yönelik son saldırılarının “hesaplı ve kısıtlı” olduğunu ifade etti ve yeni bir İsrail saldırısına karşı “en üst düzeyde karşılık verileceğini” belirtti.

Toplantının ardından Ortadoğu’da gerilimlerin yükseldiğine dair haberler gelmeye devam etti. Jerusalem Post gazetesinden Tzvi Joffre, “Suriye’nin güneyindeki es-Süveyda yanı sıra Bağdat bölgesi de dahil olmak üzere Irak’ın çeşitli yerlerinde patlamalar ve savaş uçaklarının uçuşları duyulduğuna dair ilk raporlar geldi.” Ayrıca, Joffre “Dubai’den Tahran’a yola çıkan FlyDubai uçağının geri döndüğü” haberini ekledi.

İran’ın yarı resmi haber ajansı FARS, İsfahan’ın kuzeybatısında bir patlama olduğunu duyurdu. Bunun üzerine İran Devrim Muhafızları, tüm üslerde “en üst düzey alarm durumu” ilan etti. İran medyasına göre, İsrail Hava Kuvvetleri İsfahan’a baskın düzenledi ancak İran devlet televizyonu “İran’ın nükleer tesisleri zarar görmedi” açıklamasında bulundu.

İsrail medyası, İsrail’in İsfahan yakınlarındaki Devrim Muhafızları hava üssüne 9 hedefe saldırı düzenlediğini bildirdi. İran Ordu Komutanı, “Dün gece olduğu gibi İran semalarında bulunan şüpheli cisimler düşürülecek” dedi.

Ülkelerin sakinlik çağrısına karşı ABD’den İsrail’e silah transferi

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, tüm tarafları “Orta Doğu’daki çatışmayı büyütecek adımlardan kaçınmaya” çağırırken, Wall Street Journal, Amerikan yetkililere dayandırdığı haberinde İsrail’e önerilen silah transferinin, “savaşın başlangıcından bu yana yapılan en büyük silah transferleri arasında yer alacak” olduğunu duyurdu. Kremlin, İsrail’in İran’a yönelik saldırı iddialarıyla ilgili bilgileri incelediğini ve her iki tarafı da “itidalli olmaya” çağırdığını açıkladı. Aynı zamanda, Başkan Biden’ın “İsrail’e yeni silahlar satın almak için 1 milyar dolar fon talep ettiği” açıklandı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İsrail’den İran’a Saldırı: Son 24 Saatte Neler Oldu?