İran Dışişleri Bakanı İstanbul’da

İran Dışişleri Bakanı İstanbul'da

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, bölgesel meseleleri ve ikili ilişkileri ele almak üzere İstanbul’u ziyaret etti. Resmi programında bulunmayan bu sürpriz ziyaret, Tahran’ın İsrail’e gerçekleştirdiği karşı saldırıdan günler sonra gerçekleşti.

Abdullahiyan, İstanbul’daki İran Başkonsolosluğunu ziyaret ederek, İranlı konsolosluk yetkilileriyle bir araya geldi. Görüşmelerde, İran’ın İsrail’e karşı saldırılarını sürdürme niyetinde olmadığı ancak muhtemel bir saldırıya karşı yanıt vermekte tereddüt etmeyeceği vurgulandı.

İran Dışişleri Bakanlığı’nın Telegram hesabından yapılan açıklamaya göre, Abdullahiyan’ın ziyareti, bölgesel güvenlik ve istikrarın sağlanması yönünde atılacak adımları görüşmek amacıyla gerçekleşti. İran Dışişleri Bakanı’nın ayrıca Alman, İngiliz ve Avustralyalı mevkidaşlarıyla da görüştüğü belirtildi.

Bu ziyaret, İran ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin güçlendirilmesi ve bölgesel konularda iş birliğinin artırılması açısından önem taşıyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İran Dışişleri Bakanı İstanbul’da