ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu Çalışanı Metin Topuz Serbest Bırakıldı

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu Çalışanı Metin Topuz Serbest Bırakıldı

ABD basını, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerde gerilime neden olan bir gelişmeyi duyurdu. ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı ve FETÖ’den tutuklanan Metin Topuz’un serbest bırakıldığı bildirildi. Topuz, 2017 yılında gözaltına alınmış ve 2020 yılında 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Bloomberg gazetesi, Topuz’un “casusluk” ve “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçları ile yargılandığını ve bu durumun Türkiye-ABD ilişkilerinde büyük bir krize neden olduğunu belirtti.

Topuz’un serbest bırakılması haberinin, Türkiye’nin F-16 savaş uçakları talebi ve yabancı yatırımcıları cezbetme çabaları sırasında geldiği vurgulandı. Topuz, ABD Başkonsolosluğu’nda Amerikan Federal Narkotik Dairesi (DEA) irtibat ve danışma elemanı olarak görev yaparken, “terör örgütü üyeleriyle irtibat” suçlamasıyla görevinden alınmıştı.

ABD, Topuz’un tutuklanmasına tepki göstererek, Türkiye’den gelen göçmen olmayan vize başvurularını askıya almış, Türkiye de buna karşılık olarak ABD vatandaşlarına uyguladığı e-vize uygulamasını durdurmuştu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu Çalışanı Metin Topuz Serbest Bırakıldı