Acun Ilıcalı, Sport1’in Hisselerinin Yarısını Satın Almayı Planlıyor

Acun Ilıcalı, Sport1'in Hisselerinin Yarısını Satın Almayı Planlıyor

Ünlü Türk televizyon yapımcısı Acun Ilıcalı, Almanya’nın önde gelen spor kanallarından biri olan Sport1’e yarı yarıya ortak olma yolunda önemli bir adım attı. Ilıcalı’nın şirketi Acunmedya, Sport1’in hisselerinin %50’sini, 30 milyon euro karşılığında satın almayı planlıyor. Bu hamle, kanalın eski tek sahibi olan İsviçre merkezli Highlight Communications tarafından yapılan bir açıklama ile duyuruldu.

Reuters haber ajansının bildirdiğine göre, bu ortaklıkla birlikte, Acunmedya’nın spor odaklı reality show formatları, Sport1 kanalında da yayınlanmaya başlayacak. İlk olarak Almanca konuşan izleyicilere yönelik uyarlanacak olan programın “Exatlon” adlı popüler spor realite yarışması olması bekleniyor.

Highlight Communications, geçtiğimiz yaz, Sport1 kanalının hisselerini tamamen veya kısmen satışa çıkarma kararı aldığını açıklamıştı. Bu kararın, kanalın daha da geliştirilmesini hedeflediği belirtilmişti.

Öte yandan, Reuters’ın bildirdiğine göre, Acunmedya’nın Sport1’e yapacağı yatırımın tamamlanabilmesi için, henüz rekabet ve medya düzenleme kurumlarının onayının alınması gerekiyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Acun Ilıcalı, Sport1’in Hisselerinin Yarısını Satın Almayı Planlıyor