Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’e 5 Yıl Hapis Cezası

featured

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, ‘terör örgütüne yardım’ suçlamasıyla 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı; Yargıtay kararı onayladı. Gazetecilik geçmişi olan Gül, CHP tarafından yeniden aday gösterilmedi.

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, ‘terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme’ suçlamasıyla yargılandı ve sonuçta 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Gül, daha önce Cumhuriyet gazetesinde çalışırken MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin haberler nedeniyle gözaltına alınmış ve yargılanmıştı. Yargıtay, bu cezayı onayladı. Erdem Gül, duruşma öncesinde sosyal medyada paylaştığı bir fotoğrafa, geleceğe dair umutlu bir mesaj ekledi: “Bunlar da geçecek.”

Erdem Gül’ün politik kariyerine bakıldığında, 2019 Türkiye yerel seçimlerinde İstanbul’un Adalar ilçesinin belediye başkanı olarak seçildiği görülüyor. Gazetecilik geçmişi olan Gül, ANKA haber ajansı ve Cumhuriyet gazetesinde önemli roller üstlenmişti. Ancak, 31 Mart yerel seçimlerinde CHP tarafından Adalar’da aday olarak gösterilmedi; bu görev için Ali Ercan Akpolat tercih edildi.

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül'e 5 Yıl Hapis Cezası

Erdem Gül Kimdir?

Gül, 2015 yılında Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan ve Suriye’ye gönderilen MİT tırlarıyla ilgili haberi nedeniyle gazetenin genel yayın yönetmeni Can Dündar ile birlikte tutuklandı. 92 gün süren tutukluluğun ardından Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararıyla serbest bırakılan Gül, sonrasında tutuksuz yargılanmaya devam etti ve İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından beraat etti.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’e 5 Yıl Hapis Cezası