Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: “DEM Parti, Terörle Mesafe Koymazsa Yetkili Makamlar Devreye Girer”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç:

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM Tören Salonu’nda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resepsiyonunda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Gündeme ilişkin soruları yanıtlarken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Parti’ye yönelik kapatma davası açılması çağrısına değindi. Tunç, bir partinin kapatılmasının ciddi bir adım olduğunu ve Anayasa ile kanun ihlalleri durumunda yetkili makamların devreye gireceğini vurguladı. Bakan Tunç, “Eğer hukukta bir suç işlenmişse, bir Anayasa, kanun ihlali varsa orada yetkili makamlar devreye girer, gereğini yapar” şeklinde konuştu.

Adalet Bakanı, DEM Parti’nin terör örgütleriyle arasına net bir mesafe koyamadığı ve terör eylemlerini destekler nitelikteki söylemleri ve uygulamaları nedeniyle kapatma davası açılma ihtimalinin bulunduğunu belirttikten sonra “O nedenle HDP hakkında bir kapatma davası açıldı. Şimdi DEM Parti de terörle arasına mesafe koyamazsa, teröre karşı tavrını koymak istemezse ve terörü destekleyen birtakım faaliyetler içerisinde olursa bu kaçınılmaz olur” sözlerini kullandı.

Bakan, DEM Parti’nin, özellikle terör örgütünden soruşturma geçirmiş kişileri aday göstermesinin ciddi sorunlar yarattığını vurguladı. “40 yıldan bu yana mücadele ettiğimiz, ülkemizin bölünmesi için gayret gösteren bir terör örgütüne karşı tavrınızı koymazsanız, özellikle o terör örgütünden soruşturma, kovuşturma geçirmiş kişileri aday gösterirseniz burada sorun ortaya çıkıyor,” diyerek, partinin bu tür politikalarının eleştirilere ve hukuki süreçlere neden olabileceğini söyledi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: “DEM Parti, Terörle Mesafe Koymazsa Yetkili Makamlar Devreye Girer”