Adana’da Korbaşılar Anıldı

Adana'da Korbaşılar Anıldı

10 Mart Türkistan Millî İstiklal Hareketi ve Korbaşıları Anma Günü Programına Adana Vali Yardımcısı Sayın Huriye Küpeli Kan,Sarıçam Belediye başkan yardımcısı Lütfi Doğan, STK başkanları ve geniş halk katılımı ile gerçekleştirildi. Saygı duruşu İstiklal Marşının okunmasının ardından Şehit ve Gazilerimizin Ruhlarına Kuran’ı Kerim okundu.

Dernek Başkanı Osman BEG konuşmasında, “Türkistan Korbaşılar Parkının açılmasında büyük emeği olan, yapmış olduğu anlaşmalarla Türkistan ve Adana arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendiren Sarıçam Belediye Başkanımız Sayın Bilal Uludağ’a şahsım ve Türkistanlılar adına en içten teşekkürlerimi sunarım. Türkiye’de yürüttüğümüz Türkistan Millî İstiklal Hareketi ve Korbaşıları Anma Günü programları ve çalışmaları bugün Türkistan coğrafyasında da büyük ilgiyle takip ediliyor. Türkistan coğrafyasında yaşayan kardeşlerimiz Korbaşılar Harekatı hakkında daha fazla bilgi edinmek için çalışmalar düzenliyor. Bunlar bizim hedeflerimizden birine ulaştığımızı göstermektedir. Bu sebeple kıvanç içindeyiz. Bugünkü anma programımızın daha kapsamlı olmasını olmasını planlamıştık. Fakat her etkinlikte yanımızda olan ve destekçimiz olan kardeşimiz, dostumuz ve Özbekistan Adana Fahri Konsolosumuz Sayın İlker Medeni’yi zamansız kaybetmemiz sebebiyle derin üzüntü içindeyiz. Bu vesile ile kendisine Allah’tan rahmet yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı dilerim. Birlik ve beraberliğimizin daim olmasını temenni eder, katılım gösterdiğiniz için tekrar teşekkür ederim.” dedi.

Türkistan Milli İstiklal Hareketi hakkındaki çalışmaları ile tanınan Emin Yarımoğlu yaptığı konuşmaya Enver Paşa’nın torunu Arzu Enver hanımın selamını ileterek başladı. Araştırmacı yazar Yusuf Delikoca da Türkistan ile Türkiye arasındaki gönül bağını ve Kurtuluş Savaşı sırasında Kuvai milliye Hareketindeki Türkistanlıları anlattı. Vali Sayın Nuriye Küpeli Kan, birlik ve beraberliğimizin daim olmasını ve kültürün yaşatılması önemini anlattı. Tüm konuklara Türkistan Pilav ikramı yapıldı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Adana’da Korbaşılar Anıldı