Akın Akınözü Kimdir?

Akın Akınözü Kimdir?

Akın Akınözü, 22 Eylül 1990’da Ankara’da doğan Türk bir oyuncudur. Annesi oyuncu ve dublaj sanatçısı Özlem Akınözü, babası ise restoran sahibi Tamer Akınözü’dür. Liseyi TED Ankara Koleji’nde bitirdikten sonra ABD’ye giderek Kaliforniya Üniversitesi’nde Uygulamalı Matematik okumuştur. Oyunculuk üzerine eğitim almak için Türkiye’ye dönen Akınözü, Craft Atölye’de dersler almıştır.

Akınözü’nün oyunculuk kariyeri 2014 yılında Azrail adlı sinema filmiyle başlamıştır1Daha sonra Muhteşem Yüzyıl Kösem, Arkadaşlar İyidir, Aslan Ailem ve Payitaht Abdülhamid gibi dizilerde rol almıştır1. Ancak asıl ününü 2019-2021 yılları arasında yayınlanan ve Mardin’in Midyat ilçesinde çekilen Hercai dizisindeki Miran Aslanbey karakteriyle kazanmıştır. Bu dizideki performansıyla hem Türkiye’de hem de yurt dışında büyük beğeni toplayan Akınözü, İspanya’da Mr. Nova ve En İyi Çift ödüllerinin yanı sıra Premios Telenovelas Espana adlı televizyon ödüllerinde En Yakışıklı Erkek Oyuncu ödülünü almıştır . 2021 yılında ise Kaderimin Oyunu adlı dizide üç çocuklu bir baba olan Cemal karakterini canlandırmıştır.

Akın Akınözü, 1.80 metre boyunda, 76 kilo ve Oğlak burcudur. Oyunculuğunun yanı sıra müzikle de ilgilenen Akınözü, gitar ve piyano çalmaktadır. Ayrıca İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Akın Akınözü Kimdir?