AKP Plakası Cezadan Kurtaramadı

AKP Plakası Cezadan Kurtaramadı

Kuşadası’nda trafikte çakar lamba kullanan bir araç polis ekiplerince durduruldu. Araç sürücüsüne ve sahibine yüksek miktarda para cezası kesildi.

Kuşadası Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Turgut Özal Bulvarı’nda çakar lamba ile seyir halinde olan 35 AKP 310 plakalı otomobili fark etti. Araç, Devlet Hastanesi kavşağında durduruldu.

Araç sürücüsü Serkan Velioğlu’nun kimlik kontrolü yapıldığında, aracın çakar lamba takılması yasak olan hususi araçlardan olduğu ve daha önce de iki defa aynı suçu işlediği belirlendi.

Velioğlu, kendisinin eski bir AKP milletvekilinin yeğeni olduğunu söyleyerek polisleri ikna etmeye çalıştı. Ancak polis ekipleri buna aldırış etmedi.

Polis ekipleri, sürücüye aracında yasa dışı ve yetkisi olmadan çakar lamba bulundurduğu için 1823 lira idari para cezası uyguladı. Ayrıca aynı maddeden bir yıl içinde üçüncü kez ceza alan aracın sahibine de 4 bin 62 lira para cezası kesildi. Araç, 15 gün süreyle trafikten men edilerek otoparka götürüldü.

Çakar lamba kullanımının sadece cankurtaran, acil hasta araçları, polis araçları gibi kamu hizmeti veren araçlara izinli olduğu hatırlatılırken, vatandaşların bu konuda duyarlı olması istendi

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
AKP Plakası Cezadan Kurtaramadı