AKP’den Atatürk’e Hakaretle İlgili Açıklama Geldi

AKP'den Atatürk'e Hakaretle İlgili Açıklama Geldi

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Toplantı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşti ve yaklaşık 1,5 saat sürdü. Özellikle son dönemde dini değerlere ve Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik yapılan olumsuz ifadeler gündeme geldi.

Çelik, bu konuda dini değerlerin istismar edilmesine ve bu değerlere zarar veren açıklamalara kesinlikle izin verilmeyeceğini belirtti. Vurguladığı bir diğer önemli nokta ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e karşı yapılan her türlü çirkin söyleme karşı duruşları oldu. Çelik, “Biz ne dini değerlerin istismarına ne de dini değerleri inciten birtakım açıklamalar yapılmasına müsaade ederiz. Bunlara karşı söylemimizi, duruşumuzu, siyasi mücadelemizi net bir şekilde ortaya koyarız. Çünkü vatandaşlarımızın sahip olduğu değerleri incitmeye hukuken de ahlaken de hiç kimsenin hakkı yoktur. Biz siyaseten bunlarla mücadele etme konusunda son derece tecrübeliyiz. Bundan sonrasında bu mücadelemizi sürdüreceğiz,” şeklinde konuştu.

Tarihçilerin, liderlerin ve olayların tarihsel değerlendirilmesini farklı bir konu olarak ele alan Çelik, bu tür değerlendirmelerin demokrasilerde normal olduğunu, ancak Atatürk’e yönelik nefret söylemi ve kötü sözlerin kabul edilemez olduğunu belirtti. Özellikle İkinci Abdülhamid’in torunu Orhan Osmanoğlu’nun kızı Berna Sultan Osmanoğlu’nun düğününde Atatürk’e yapılan hakaretlerle ilgili konuştuğunda, “Ama devletimizin kurucu liderine Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e karşı herhangi bir nefret söyleminin, herhangi bir kötü sözün meşrulaştırmasını asla kabul etmeyiz. Bunların da tamamen karşısında oluruz ve bunlarla da mücadeleyi güçlü bir şekilde vermeye devam ederiz,” ifadelerini kullandı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
AKP’den Atatürk’e Hakaretle İlgili Açıklama Geldi