Yeniden Refah Partisi’nde Sürpriz İstifa: İlkeler ve İradeler Çatışıyor

Yeniden Refah Partisi'nde Sürpriz İstifa: İlkeler ve İradeler Çatışıyor

Yeniden Refah Partisi’nin önde gelen isimlerinden Suat Pamukçu, partiden ayrılma kararını duyurdu. Pamukçu, partinin temel ilkelerinden ve felsefesinden sapma iddiaları üzerine bu adımı attığını açıkladı. Bu önemli gelişme, partinin kuruluşundan bu yana süregelen değerlerini tartışma konusu haline getirdi.

Partinin Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin, bu istifayı değerlendirirken, Pamukçu’nun kararının kişisel olduğunu belirtti. Bekin, “Sayın Suat Pamukçu’nun istifası tek taraflı irade beyanı olsa da biz, kendisine etik davranarak, milletvekilliğinden de istifa ederek millete dönmesinin daha ahlaki, etik bir erdem olabileceğini hatırlatmak istiyoruz,” diyerek duruşunu ortaya koydu.

Partinin Kuruluş Değerleri Üzerine Vurgu

Bekin, Yeniden Refah Partisi’nin 1969’dan beri süregelen ve Milli Görüş hareketiyle başlayan yolculuğunun, iddiaların aksine, ilkelerinden sapmadığını savundu. Pamukçu’nun istifasını, partinin yüksek erdemlerine ve felsefesine karşı bir sapma olarak gördüğünü ifade etti.

Seçimler ve Parti Politikaları

Partinin geçmiş seçimlerdeki performansı ve politikaları hakkında da konuşan Bekin, Yeniden Refah Partisi’nin halkın ilgi ve teveccühünü kazandığını vurguladı. Ayrıca, Pamukçu’nun parti müzakerelerindeki aktif rolünü ve imzaladığı ilkeleri hatırlattı.

Yunus Emre’den Mesaj

Doğan Bekin, konuşmasını Yunus Emre’nin “Canım erenler yolu inceden inceyimiş. Süleyman’a yol kesen şol bir karıncayımış” dizeleriyle noktaladı. Bu, partinin karşılaştığı zorlukların ve engellerin, onların büyük Türkiye ve yeni bir dünya vizyonunu gerçekleştirme hedefinden alıkoymayacağının bir ifadesi olarak kabul edilebilir.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yeniden Refah Partisi’nde Sürpriz İstifa: İlkeler ve İradeler Çatışıyor