AKP’li Eski Vekiller Rektör Olarak Atandı

featured
Resmi gazetede yayınlanan kararnameye göre Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi dahil birçok üniversitenin rektörü değişti. Bu atamalarla beraber AKP eski Milletvekili rektör sayısı 6 olurken rektörler çift maaş olanağına sahip oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 üniversiteye rektör atadı. Resmi Gazete’de yayınlanan atama kararlarıyla Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi dahil birçok üniversitenin rektörü değişti. Ankara Üniversitesi’ne yapılan atama ise tartışma yarattı.

Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre, Ankara Üniversitesi Rektörlüğü’ne, AKP eski Milletvekili Necdet Ünüvar getirildi. AKP döneminde 5 yıl Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı yapan Necdet Ünüvar, 23. 24. 25. ve 26. dönemlerde de AKP’den Adana milletvekili seçildi. Ünüvar’ın atamasıyla, üniversitelerde rektörlük koltuğuna oturan AKP eski milletvekillerinin sayısı 6 oldu. Rektör olan isimler çifte maaşa da kavuştu. Bu isimler 15 bin liralık emekli vekil maaşının yanı sıra, döner sermaye payı hariç 13 bin lira da rektör maaşı alacak.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
AKP’li Eski Vekiller Rektör Olarak Atandı