Alanya’da Tarikat Yurdunda Erkek Öğrencilere Cinsel İstismar

Alanya'da Tarikat Yurdunda Erkek Öğrencilere Cinsel İstismar

Alanya’da bir yurtta görevli eğitmenin 10 erkek öğrenciye taciz ve istismarda bulunduğu iddiasıyla açılan dava, 94 yıl hapis istemiyle sürüyor. Avukat Mücahit Birinci, çocukların cemaatlere emanet edilmemesi yönünde ailelere çağrıda bulundu.

Antalya’nın Alanya ilçesinde, bir özel yurtta görevli olan 21 yaşındaki eğitmen G.R.U.’nun, 10 erkek öğrenciye cinsel taciz ve istismarda bulunduğu iddiasıyla hakkında dava açıldı. Bu dava, eğitmenin toplamda 94 yıla kadar hapis cezası almasını talep ediyor. Geçen yıl meydana gelen olayda, 14 yaşın altındaki beş erkek öğrencinin mağdur olduğu bildirildi. İlk şikayet üzerine ifadesi alınan ve serbest bırakılan G.R.U. hakkında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı suç duyurusunda bulundu. Bu gelişmelerin ardından, 21 Kasım 2023 tarihinde Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla G.R.U. tekrar gözaltına alındı ve sonrasında tutuklandı.

Tarikat Yurdu İddiası

Soruşturma sürecinde, taciz ve istismara uğradığı belirlenen öğrenci sayısının 10’a yükseldiği anlaşıldı. Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi, savcılığın hazırladığı iddianameyi kabul etti. Bu olayla ilgili Avukat Mücahit Birinci, sosyal medya üzerinden ailelere bir çağrıda bulunarak çocukların cemaatlere emanet edilmemesi gerektiğini vurguladı. Birinci, “Alanya’daki olayları midem bulanarak izledim. Yurdun ‘Süleymancılara’ ait olduğu iddiaları var. Tavsiyem, çocuklarınızı ve aklınızı hiçbir ‘ocu-bucuya’ emanet etmeyin. Temel din eğitimini kendiniz verin veya kadrolu imamlarımız vasıtasıyla eğitim alın.” şeklinde konuştu.

 

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Alanya’da Tarikat Yurdunda Erkek Öğrencilere Cinsel İstismar