Ali Cabbar’ın Hüzünlü Aşkı Şarkı Oldu

Ali Cabbar’ın Hüzünlü Aşkı Şarkı Oldu

Emir Can İğrek’in yeni albümünde yer alan “Ali Cabbar” isimli şarkı, dinleyicileri duygulandırıyor. Şarkının anlattığı Ali Cabbar’ın hikayesi ise gerçek bir yaşanmışlık. Peki, Ali Cabbar kimdir, ne zaman yaşadı, neden öldü? İşte, şarkılara konu olan Ali Cabbar’ın hikayesi…

Ali Cabbar, Tekirdağ’ın bir köyünde gırnata çalan bir gençti. Köyde sevdiği bir kız vardı ama kızın ailesi onu başkasına vermişti. Bir gün babası onu düğüne çağırdı. Ali Cabbar gırnatasını alıp düğüne gitti. Orada sevdiği kızın başkasıyla evlendiğini gördü. Bu acıya dayanamayan Ali Cabbar, askere gitmeye karar verdi. Ancak askerde şehit düştü ve köye acı haber ulaştı. Ali Cabbar’ın arkasında bıraktığı tek şey ise bir türkü oldu.

Şarkıcı Emir Can İğrek, bu türküyü duyduğunda çok etkilendi ve Ali Cabbar’ın hikayesini şarkıya dönüştürdü. Şarkının sözleri ise şöyle:

Bu ne derttir bu nasıl sınavdır Anlayabilirsen anla Ali Cabbar Yükün’ almış buralara küsmüş Askere yazılmış gider Ali Cabbar

Gideli 6-7 ay olmuş Haberi de düşmüş köye Ali Cabbar Sesi susmuş, gırnatası susmuş Bir türkü bırakmış bize Ali Cabbar…

Emir Can İğrek’in seslendirdiği “Ali Cabbar” şarkısı, kısa sürede sosyal medyada da büyük ilgi gördü. Şarkının video klibi YouTube’da 2 milyondan fazla izlenirken, Twitter’da da #AliCabbar etiketiyle paylaşımlar yapıldı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ali Cabbar’ın Hüzünlü Aşkı Şarkı Oldu