ali-ismail-korkmaz

Ali İsmail Korkmaz Anılıyor – Ali İsmail Korkmaz Kimdir?

Sosyal medyada adından sıkça söz ettiren Ali ismail Korkmaz kimdir? Sorusunun yanıtını sizler için hazırladık. Ali İsmail, kamuoyunda Gezi Olayları olarak bilinen 2013 yılındaki eylemlerde, henüz 19 yaşındayken polis ve karşıt görüşlülerin saldırısında ağır yaralandı. Kaldırıldığı hastahanede tüm müdahalelere rağmen hayata yenik düştü.

Ali İsmail Korkmaz Kimdir?

18 Mart 1994 tarihinde Hatay’da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini memleketi Hatay’da tamamladı. Üniversite eğitimi için Eskişehir’e geldi. Osmangazi Üniversitesi öğrenciliğinin birinci yılında Gezi Parkı olaylarına dahil oldu. Polis ve karşıt görüşleririnde saldırısı sonucunda vefat etti.

Olay sırasında, ellerinde sopa ve çeşitli cisimler olan saldırganlar ağır yaralandı. Saldırı sonucu beyin kanaması geçiren korkmaz, hastahaneye kaldırıldı. 38 gün boyunca yoğun bakımda tutulan İsmail Ali Korkmaz tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Aile ve sevenleri tarafından İsmail Ali Korkmaz Vakfı, Hatay’da kurulmuştur.

Ali İsmail Korkmaz, koyu bir Fenerbahçe taraftarıdır. ÜNİFEB tarafından Korkmaz adına, Niğde’de bir hatıra ormanı oluşturulmuştur. Yine Fenerbahçeli taraftarların gayretleriyle, Rasimpaşa Mahallesi, İskele Sokak’ta bulunan eski bir otopark alanı, parka dönüştürülerek Ali İsmail Korkmaz’ın adı verildi.

Ali İsmail Korkmaz Bugün Anılacak

Ali İsmail Korkmaz, öldürülmesinin altıncı yılında ailesi ve sevenlerinin öncülüğünde bugün anılacak. Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın (ALİKEV) düzenlediği anma programı bugün saat 18.00’de Antakya Ekinci Mezarlığı’nda bulunan kabirinin ziyaretiyle başlayacak, daha sonra saat 20.00’da Sümerler Amfi Tiyatro’da düzenlenecek programda ALİKEV Müzik Topluluğu ile Moğollar Sahne Alacak.

Mahkemesi

Eskişehir 2. İdare Mahkemesi, İçişleri Bakanlığı’nı, Eskişehir’de 2 Haziran 2013 günü Gezi protestoları sırasında, polis ve sivillerin saldırısına uğrayıp 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın ailesine 57 bin 180 lirası manevi, 650 bin lirası da manevi olmak üzere toplam 707 bin 180 lira tazminat ödemeye mahkum etti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ali İsmail Korkmaz Anılıyor – Ali İsmail Korkmaz Kimdir?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.