Alibaba’dan Türkiye’ye 2 Milyar Dolarlık Yatırım

Alibaba'dan Türkiye'ye 2 Milyar Dolarlık Yatırım

Türkiye’nin lider e-ticaret platformu Trendyol’un ana ortağı olan Çinli e-ticaret devi Alibaba, Türkiye’ye önümüzdeki dönemde 2 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyor. Bu yatırımın bir kısmı, Trendyol’un uluslararası büyüme stratejisini desteklemek için kullanılacak.

Alibaba Grup Başkanı Michael Evans, geçtiğimiz cuma günü İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Görüşmede, Alibaba’nın Türkiye’ye bugüne kadar 1,4 milyar dolarlık yatırım yaptığını ve Trendyol’un değerinin 16,5 milyar dolara ulaştığını belirtti. Ayrıca, Ankara’da bir veri merkezi, lojistik merkezi ve İstanbul Havalimanı’nda bir ihracat operasyon merkezi kurma gibi yeni yatırım projelerini de paylaştı.

Evans, Türkiye’nin dünyanın lider e-ihracat ülkesi olma potansiyeline sahip olduğunu vurgulayarak, “gelecek dönemde” Türkiye’ye 2 milyar dolarlık yatırım yapmayı hedeflediklerini söyledi. Yatırımın hangi sektörlerde ve ne zaman gerçekleşeceği konusunda ise henüz net bir bilgi vermedi.

Alibaba, 2018 yılında Trendyol’a yatırım yaparak yüzde 75 hissesini satın almıştı. Şu anda Alibaba’nın Trendyol’daki payı yüzde 76,1 seviyesinde bulunuyor. Trendyol, bu yıl içinde aldığı yeni yatırımlarla “Decacorn” unvanını alan ilk Türk teknoloji firması oldu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Alibaba’dan Türkiye’ye 2 Milyar Dolarlık Yatırım