Simit Sarayı Halka Arz Oluyor

Simit Sarayı Halka Arz Oluyor

Simit Sarayı’nın üretici şirketi DMR Unlu Mamuller, halka arz edilmek üzere Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) izin aldı. SPK’nın haftalık bülteninde yer alan bilgiye göre, DMR Unlu Mamuller’in 10,24 TL’den satılacak olan 75 milyon TL’lik payı, şirketin yaklaşık yüzde 40’ına denk geliyor. Böylece şirketin piyasa değeri 1 milyar 897 milyon lira olarak belirlendi. Şirketin yüzde 70’i Simit Sarayı’na, yüzde 30’u ise Re-Pie Portföy’e ait.

Şirketin faaliyetleri ve yatırım planları

DMR Unlu Mamuller, Simit Sarayı’nın yanı sıra diğer market ve otellere de unlu mamül ürünleri sağlıyor. Ayrıca 30 ülkeye de ihracat yapan şirket, halka arz geliri ile donuk ürünler ve soğuk zincir yatırımlarına odaklanacak.

Diğer şirketlerin sermaye artırımı ve borçlanma aracı ihracı

SPK bülteninde ayrıca, başka şirketlerin de sermaye artırımı ve borçlanma aracı ihracı başvurularının onaylandığı duyuruldu. Bu kapsamda, Sanko Pazarlama İthalat İhracat 45 milyon lira, Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 75 milyon lira, Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 1 milyar 232 milyon 500 bin lira tutarında bedelsiz sermaye artırımına gidecek. Doğan Trend Otomotiv Ticaret Hizmet ve Teknoloji 900 milyon lira, Türk Telekom 5 milyar lira, MLP Sağlık Hizmetleri 1,5 milyar lira, Smart Güneş Enerjisi Teknolojileri Araştırma Geliştirme Üretim Sanayi ve Ticaret 300 milyon lira, Sefine Denizcilik ve Tersanecilik Turizm Sanayi ve Ticaret 1 milyar lira, Garanti BBVA 57 milyar lira, Türk Tuborg Bira ve Malt Sanayii 2,5 milyar lira, Pınar Entegre Et ve Un Sanayii 800 milyon lira, Ünlü Menkul Değerler 600 milyon lira tutarında borçlanma aracı ihracına izin verildi. Ayrıca Türkiye İhracat Kredi Bankası 3 milyar dolar, Fiba Yenilenebilir Enerji Holding 200 milyon dolar, Akbank 4 milyar dolar, Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği ise 516 milyon 925 bin 706 dolar tutarında borçlanma aracı ihracına onay aldı.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Simit Sarayı Halka Arz Oluyor