İstiklal Caddesi’ndeki Bombalı Saldırı Davasında Karar Verildi

İstiklal Caddesi'ndeki Bombalı Saldırı Davasında Karar Verildi

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 13 Kasım 2022’de İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen bombalı terör saldırısıyla ilgili olarak sanık Ahlam Albashir’e 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 1794 yıl hapis cezası verdi. Saldırıda 6 kişi hayatını kaybetmiş, 99 kişi yaralanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, İstiklal Caddesi’nde meydana gelen ve 6 kişinin ölümüne, 99 kişinin de yaralanmasına neden olan bombalı terör saldırısıyla ilgili dava, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde karara bağlandı. Mahkeme salonunun yetersiz kalması nedeniyle 14. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda görülen duruşmada, terör zanlısı Ahlam Albashir dahil toplam 36 sanık yargılandı.

Duruşmada, sanıklardan 5’i tutuklu olarak jandarma eşliğinde mahkemeye getirilirken, diğer tutuklu ve tutuksuz sanıklar Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katıldı. Sanık avukatları, müvekkillerinin olayla ilgisiz olduğunu savunarak beraatlerini talep etti.

Sanıklardan Fatma Berkel, Ahlam Albashir ile olan ilişkisini ve olaydaki rolünü reddederek, kendisinin o dönem hamile olduğunu ve psikolojik olarak zor bir dönem geçirdiğini ifade etti. Diğer sanıklar da benzer şekilde kendilerinin masum olduğunu ve terör örgütü ile bağlantılarının bulunmadığını savundu.

‘Diğerlerinin ilgisi yok’

Sanık Albashir ek savunmasında “Kendimi savunmayacağım. Patlama olayı ve ölenler nedeniyle bana verilecek her cezayı kabul ediyorum. Ammar Jarkes’in hiçbir şeyden haberi yoktur. Ahmet Carkes telefonu kırdığında hiçbir şeyden haberi yoktu. Ahmet Haj Hasan’ın da evinde 3 gün kaldım. Aynı atölyede çalıştığımız, kadın olduğum ve kimsem olmadığını bildiği için bana yardım etti. Bu insanların olayla alakası yok. Mahkeme başkanıyla başbaşa konuşmak istiyorum” sözlerini kullandı.

‘Diğerlerinin ilgisi yok’

Mahkeme, Ahlam Albashir’e yönelik kararını açıklayarak, sanığı 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 1794 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Diğer sanıklardan 4’ünün tahliyesine, 6’sının ise tutukluluk halinin devamına karar verildi.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İstiklal Caddesi’ndeki Bombalı Saldırı Davasında Karar Verildi