Almanya’da Aslan Paniği

Almanya'da Aslan Paniği

Almanya’nın başkenti Berlin’de sabah saatlerinde polis, sosyal medya hesaplarından yaptığı duyuruyla vatandaşları tedirgin etti. Polis, bir aslanın serbest kaldığını ve sokaklarda dolaştığını bildirdi.

Polis, aslanın Berlin’in güneyindeki Kleinmachnow, Teltow ve Stahnsdorf bölgelerinde görüldüğünü belirtti. Bu bölgelerde yaşayanlara “evlerinizden çıkmayın” çağrısı yapan polis, evcil hayvan sahiplerine de hayvanlarını dışarı çıkarmamalarını önerdi.

Aslanı yakalamak için 5 özel eğitimli avcı görevlendirildi. Avcılar, aslanı sakinleştirmek için iğne kullanacaklarını açıkladılar. Avcılar, arama çalışmalarına Stahnsdorf ve Kleinmachnow bölgelerinde ağırlık verdiklerini söylediler.

Bazı vatandaşlar, kükreme sesleri duyduklarını ifade ederken, polis helikopterlerinin bölgede devriye gezdiği ve bazı yolları kapattığı görüldü. Helikopterlerdeki polisler, termal görüntüleme sistemleriyle bölgeyi taradıkları bildirildi.

Aslanın nereden kaçtığı ise henüz bilinmiyor. Yetkililer, “Bölgedeki hiçbir hayvanat bahçesi ve sirkten kayıp bildirimi gelmedi” dediler.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Almanya’da Aslan Paniği