Almanya’da Aslan Tehdidi Sürüyor

Almanya'da Aslan Tehdidi Sürüyor

Almanya’nın başkenti Berlin’in güneybatısında ormanlık bir alanda aslan olduğu iddia edilen bir hayvanın görüntüleri sosyal medyada yayıldı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen polis, helikopter, drone ve termal kamera ile arama çalışmalarına başladı. Yetkililer, vatandaşlara sokağa çıkmama ve evcil hayvanlarını içeriye alma çağrısı yaptı.

Aslan olduğu sanılan hayvanın bir yaban domuzunu avladığı anların yer aldığı video, perşembe gecesi saat 00.00 sularında iki kişi tarafından çekildi. Polis sözcüsü Daniel Kiep, “Videoyu inceledik ve deneyimli polis memurları bile bunun muhtemelen bir aslan olup olmadığını teyit etmek zorunda kaldı” dedi.

Arama çalışmalarına yüzlerce polisin yanı sıra lisanslı avcılar ve veterinerler de katılıyor. Aslanın sakinleştirilmesi için uğraş veren ekipler, saldırı halinde hayvanın öldürülmesine izin verildiğini belirtti.

Aslanın nereden geldiği ise henüz bilinmiyor. Bölgedeki hiçbir hayvanat bahçesi veya sirkten kayıp aslan ihbarı gelmedi. Hayvanın, vahşi hayvanları evcil hayvan olarak besleyen bir kişinin evinden kaçmış olabileceği tahmin ediliyorHayvan hakları örgütü PETA, Almanya hükümetinin vahşi hayvanların sahiplendirilmemesi için yasal düzenleme yapmasını istedi.

Öte yandan Almanya’nın önde gelen gazetelerinden Bild, aslanın bir mafya liderine ait olduğunu iddia etti. Gazete, Remno adlı mafya örgütünün başındaki Ahmed Remno’nun yavru bir aslanla çekilmiş fotoğrafını yayınladı. Remno ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

thumbnail
Ne Olmuştu?
Almanya’da Aslan Paniği

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Almanya’da Aslan Tehdidi Sürüyor