Almanya’da Esrar Kullanımı Kısmi Olarak Yasallaştırıldı

Almanya'da Esrar Kullanımı Kısmi Olarak Yasallaştırıldı

Almanya, yoğun tartışmaların ardından esrarın eğlence amaçlı kullanımını yasal hale getirerek önemli bir adım attı. Yeni düzenlemeyle, yetişkinler 25 gram esrar taşıma hakkına sahip olacak. Bu değişiklikle Almanya, kişisel kullanım amaçlı uyuşturucu yasallaştıran Avrupa’daki üçüncü ülke oldu.

Alman Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, yasanın, yaklaşık 7 milyon esrar kullanıcısını illegal satıcılardan uzaklaştırarak, esrarın kalitesini artırmayı hedeflediğini belirtti. Lauterbach, yasanın çocuk ve gençlerin korunmasını merkezi bir hedef olarak gördüğünü, son on yılda gençler arasında esrar tüketiminin arttığını ifade etti.

Ancak, bazı doktorlar yasallaştırmanın, uyuşturucuyu daha ulaşılabilir hale getirerek gençler için sağlık risklerini artıracağı ve bağımlılık olasılığını yükselteceği konusunda uyarıda bulundu. 1 Nisan itibarıyla yetişkinlerin evlerinde üç kenevir bitkisi yetiştirme ve sınırlı miktarda esrar bulundurma hakkı olacak. Ayrıca, kâr amacı gütmeyen lisanslı kulüplerde kenevir yetiştirmek ve dağıtmak da mümkün hale gelecek.

18 yaş altı için esrar kullanımı yasak olmaya devam ederken, 18 ila 21 yaş arasındakilere en fazla 30 gram esrar satın alma izni verilecek. Ayrıca, eğitim kurumlarının 100 metre yakınında esrar kullanımı ve satışı yasaklanacak. Bu düzenlemeyle Almanya, uyuşturucu politikalarında yeni bir döneme adım atmış oldu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Almanya’da Esrar Kullanımı Kısmi Olarak Yasallaştırıldı