Altın Rekor Üstüne Rekor Kırmaya Devam Ediyor

featured

Hafta başından beri sürekli yükselen altının gram fiyatı rekor üstüne rekor kırıyor. Gram altın 505 lirayla tüm zamanların en yüksek seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 830 lira, cumhuriyet altını da 3.380 liradan satılıyor.

Dün, altının ons fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan gram altın, günü bir önceki kapanışın yüzde 1,5 üzerinde 501,8 liradan tamamladı. Gram altın, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 12.05 itibarıyla 505 lirayla tüm zamanların en yüksek seviyesinden işlem görüyor.

Altın Fiyatları Ne Kadar?

Aynı dakikalarda çeyrek altın 830 lira, cumhuriyet altını da 3.380 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı, şu sıralarda 1.903 dolar seviyesinde bulunuyor. Analistler, altının ons fiyatının ABD’de görüşülen teşvik paketine ilişkin belirsizlikler ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarındaki artışla dalgalı bir seyir izlediğini belirtti.

Bugün yurt içinde, yılın 4. Enflasyon Raporu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Uysal’ın gerçekleştireceği basın toplantısı, yurt dışında ise ABD’de toptan eşya stokları verilerinin takip edileceğini bildiren analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.880 doların destek, 1.920 doların direnç olarak öne çıktığını kaydetti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Altın Rekor Üstüne Rekor Kırmaya Devam Ediyor