Amasya’da Otobüs Kazası: 27 Yaralı

Amasya'da Otobüs Kazası: 27 Yaralı

Amasya’nın Hamamözü ilçesinde, Ankara’dan cenaze törenine katılmak için gelen bir otobüs, yağışlı havada kontrolden çıkarak devrildi. Kazada 27 kişi yaralandı.

Kaza, bugün saat 14.00 sıralarında Gümüşhacıköy-Hamamözü kara yolunun Hıdırlar mevkisinde meydana geldi. Ercan Erdoğan idaresindeki 06 AB 0174 plakalı otobüs, Ankara Altındağ Belediyesine ait bir cenaze aracı olarak hizmet veriyordu. Otobüste, Hamamözü ilçesindeki bir cenaze törenine katılmak için Ankara’dan gelen 33 yolcu bulunuyordu.

Yağışlı havanın da etkisiyle yolda kayan otobüs, şarampole yuvarlanarak devrildi. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, otobüsten çıkarılan 27 yaralıyı ambulanslarla çevredeki hastanelere taşıdı. Yaralıların hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Kazayla ilgili inceleme başlatan Amasya Valisi Yılmaz Doruk, olay yerine gelerek bilgi aldı. Vali Doruk, “Ankara’dan cenaze için ilçemize gelen yolcu otobüsü, yağışında etkisiyle devrilmiş. İçinde 33 yolcumuz vardı, şükrediyoruz içinde ağır bir yaralımız yok. Yaralılarımız hastanede tedavi altına alındılar, hepimize geçmiş olsun.” dedi.

Kazaya karışan otobüsün, Ankara Altındağ Belediyesine ait olduğu ve cenaze törenlerine katılmak isteyen vatandaşlara ücretsiz hizmet verdiği belirtildi. Otobüsün, Hamamözü ilçesindeki bir cenaze törenine katılmak için Ankara’dan yola çıktığı ve kaza sırasında ilçeye yaklaştığı öğrenildi.

Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Amasya’da Otobüs Kazası: 27 Yaralı