Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın Hakeme Tokat Savunması

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın Hakeme Tokat Savunması

Trendyol Süper Lig’in 15. haftasında oynanan MKE Ankaragücü – Çaykur Rizespor maçının ardından, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler’e saldırarak büyük bir skandala imza attı. Koca, hakemin verdiği kararlara sinirlenerek, maçın bitiş düdüğünden sonra sahaya girip Meler’e yumruk vurdu. Bu saldırı sonucunda Meler’in burnu kırıldı ve hastaneye kaldırıldı.

Ankara Batı Savcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı ve maçın hakemlerinin ifadesini aldı. Hakemler, Koca’nın kendilerine hakaret ettiğini ve “Sizi bitireceğim” dediğini söylediler. Savcılık, Koca hakkında “kamu görevlisine görevinden dolayı cebir ve şiddet uygulamak” suçundan tutuklama talebinde bulundu. Nöbetçi sulh ceza hakimliği, Koca’nın tutuklanmasına karar verdi.

Koca ise savunmasında, hakeme yumruk atmadığını, sadece tokat attığını ve bunun da kırığa neden olmayacağını iddia etti. Koca, “Kesinlikle suçlamaları kabul etmiyorum. Amacım hakeme sözlü tepki gösterip yüzüne tükürmekti. Hakemin verdiği yanlış kararlar ve tahrik edici davranışlardan dolayı bu olay gelişmiştir. Bu esnada hakemin yüzüne bir tokat attım. Benim atmış olduğum tokat kırığa sebebiyet vermez. Benim attığım tokattan sonra hakem yaklaşık 5-10 saniye ayakta durdu. Daha sonra kendisini yere attı. Kalp rahatsızlığım bulunması sebebiyle beni olay yerinden hemen uzaklaştılar. Bunun dışında gerçekleşen hiçbir olaydan haberdar değilim. Söyleyeceklerim bu kadardır.” dedi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın Hakeme Tokat Savunması