Dilan Polat Davasında Fenomenlerin Başına Bela Olan ‘Şampiyonlar Ligi’ Paylaşımı

Dilan Polat Davasında Fenomenlerin Başına Bela Olan 'Şampiyonlar Ligi' Paylaşımı

Sosyal medya dünyası, Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın başını çektiği kara para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla sarsıldı. Bu olay, Türkiye genelinde geniş yankı uyandırdı.

Dilan Polat’ın 2019’daki bir ‘şampiyonlar ligi’ gönderisi, pek çok tanınmış ismin hukuki sorunlarla karşı karşıya kalmasına yol açtı. Polat çifti ve onlarla ilişkilendirilen 14 kişi, suçlamalar nedeniyle uzun süredir tutuklu. Bu durum, özellikle güzellik endüstrisi başta olmak üzere, 600’ü aşkın sosyal medya fenomeninin incelenmesine neden oldu.

Yakın tarihlerde, Dilan Polat’ın 2019’da yayınladığı bir fotoğraf tekrar gündeme geldi. Bu fotoğrafta Polatlarla birlikte görünen diğer fenomenler hakkında da soruşturma başlatıldı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla, bazı fenomenlerin yurt dışına çıkışları yasaklandı ve mal varlıklarına el konuldu.

Dilan ve Engin Polat’ın yargılandığı dava, “Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi” ve “Vergi Usul Kanunu”na muhalefet suçlamalarıyla genişletildi. Fotoğrafta yer alan 12 kişiyle ilgili yeni bir gelişme oldu; gazeteci Emrullah Erdinç, bu kişilere ait şirketlere kayyım atanmasının haberini duyurdu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine, bu şirketlere kayyım atanması kararlaştırıldı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Dilan Polat Davasında Fenomenlerin Başına Bela Olan ‘Şampiyonlar Ligi’ Paylaşımı