Antalya’da Halı Manzarası

Antalya'da Halı Manzarası

Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde 40 dereceyi bulan sıcaklık, el dokuması halı ve kilimlerin renklerinin daha canlı çıkmasını sağlıyor. Bitkisel kök boyalarla dokunan halılar, tarlalara serilerek güneş altında kurutuluyor.

Antalya’da yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte hava sıcaklığı da arttı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, ilçede bugün sıcaklık 40 dereceye ulaştı. Bu sıcaklık, el dokuması halı ve kilim üreticilerini sevindirdi.

Döşemealtı ilçesi, bitkisel kök boyalarla dokunan el halılarıyla ünlü bir yer. İlçede yüzlerce dönümlük tarım arazisi, ekin hasadından sonra halılara ev sahipliği yapıyor. Halıcılar, ülkenin çeşitli yerlerinden getirdikleri halıları önce yıkayarak temizliyor sonra da tarlalara sererek güneş altında kurutuyor. Bu işlem hem halılardaki mikropları öldürüyor hem de renklerini daha pastel hale getiriyor.

Halıcı Ahmet Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Halılarımızın renkleri bitkisel kök boyalarından geliyor. Bu renkler güneş altında daha canlı çıkıyor. Sıcak hava bizim için iyi oldu. Halılarımız daha kısa sürede kuruyor ve daha güzel görünüyor” dedi.

Döşemealtı’ndaki tarlalara serilen yüzlerce halının oluşturduğu renk cümbüşü ise fotoğraf meraklılarının da ilgisini çekiyor. Tarlalarda bol bol fotoğraf çeken turistler, bu manzarayı unutamayacaklarını söylüyor.

Antalya’da sıcak havanın el dokuması halılara yaradığı görülüyor. Halıcılar, bu sayede hem ürünlerinin kalitesini artırıyor hem de ilçeye renk katıyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Antalya’da Halı Manzarası