Antalya’da Korkunç Teleferik Kazası

Antalya'da Korkunç Teleferik Kazası

Antalya’daki Tünektepe Teleferik Tesisi’nde, bir direğin devrilmesi sonucu yaşanan feci kazada 1 kişi öldü, 10 kişi yaralandı ve 137 kişi mahsur kaldı. Kaza, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla artan ziyaretçi sayısı nedeniyle yoğunluk yaşanan bir dönemde meydana geldi.

Antalya’nın ünlü turistik noktalarından Tünektepe Teleferik Hattı, Ramazan Bayramı tatilinde yoğun ilgi gördüğü sırada trajik bir kaza yaşandı. Bir direğin çökmesiyle bir kabinin hasar görmesi ve yolcuların düştüğü bu kaza, geniş çaplı bir kurtarma operasyonunu tetikledi. Kazada bir kişi öldü, yedi kişi yaralandı ve bu yaralılardan ikisi çocuktu. Tahliye işlemi sırasında üç kişi daha yaralandı.

Kazanın ardından, teleferik sisteminin durmasıyla havada kalan kabinlerde 137 kişi mahsur kaldı. Kurtarma ekipleri hemen harekete geçti ve şu ana kadar 87 kişi güvenle indirildi. Sahil Güvenlik helikopterleriyle yapılan tahliye işlemleri, zorlu coğrafi koşullar nedeniyle büyük özenle devam ediyor. AFAD Başkanı Okay Memiş, operasyonların güçlü helikopterlerle yürütüldüğünü açıkladı.

Psikososyal Destek Ekibi

Bunun yanı sıra, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kazadan etkilenenler için 15 kişilik psikososyal destek ekiplerini olay yerine sevk etti. Bakanlık, mağdurlara ve ailelerine psikolojik destek ve diğer ihtiyaçlar konusunda yardımcı oluyor.

Bakan Yerlikaya, kurtarma çalışmalarında bölgeye toplam 607 arama kurtarma personeli, 8 helikopter, 1 askeri kargo uçağı, 113 araç, 6 ambulans ile drone görevlendirildiğini duyurdu.

 

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Antalya’da Korkunç Teleferik Kazası