Antalya’da Polisleri 4 Saat Uğraştıran Rehine Krizi Kanlı Bitti

Antalya’da Polisleri 4 Saat Uğraştıran Rehine Krizi Kanlı Bitti

Antalya’da yaşanan dramatik olayda, psikolojik sorunları bulunan bir adam, annesini bıçakla rehin alarak polisleri zor durumda bıraktı. Annesi kendi çabasıyla kurtulmayı başaran adam, evde barikat kurup polislerin eve girmesini engellemeye çalıştı. Polislere çamaşır suyu ve ev eşyaları fırlatan adam, yaklaşık 4 saat süren çatışmanın ardından özel harekat polisleri tarafından bacağından vurularak etkisiz hale getirildi. Hastaneye kaldırılan adam, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olay, dün akşam saatlerinde Muratpaşa ilçesi Kışla Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Fırat Altun (28) isimli şahıs, daha önce tedavisini yarım bıraktığı psikolojik rahatsızlığı nedeniyle annesi Hülya Altun ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Fırat Altun, eline aldığı bıçakla annesini rehin aldı. Annesinin boğazına bıçak dayayan Fırat Altun, tedavi olmayı reddetti. Bir süre sonra annesi Hülya Altun, oğlunun dikkatini dağıtarak evden kaçmayı başardı ve 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, Fırat Altun’un evde barikat kurduğunu ve kapının arkasına buzdolabı, koltuk ve dolap gibi eşyalar yığdığını gördü. Polislerin kapıyı açmasını isteyen Fırat Altun, cevap alamayınca balkona çıkarak evdeki eşyaları sokağa atmaya başladı. Fırat Altun, ayrıca polislere cam vazo ve çamaşır suyu fırlattı. Çamaşır suyunun gözüne gelmesi nedeniyle bir polis memuru ambulansta tedavi edildi. Özel harekat polisinin üniformasında da çamaşır suyu kaynaklı lekeler oluştu.

Polis ekipleri, Fırat Altun’u konuşarak ikna etmeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Olay yerine özel harekat polisleri ve keskin nişancılar da sevk edildi. Evdeki turşu bidonu, bıçak, çatal ve yiyecekleri de sokağa atan Fırat Altun’a müdahale için evin içerisine biber gazı atıldı. Biber gazından etkilenen polislere çevredekiler balkonlarından poşet içerisinde su sarkıtarak yardım etmeye çalıştı.

Yaklaşık 4 saat süren gerginliğin ardından Fırat Altun, sağ bacağından vurularak yakalandı. Yaralanan Fırat Altun sağlık ekiplerince ambulansla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Bu sırada gazdan etkilenen bina sakinleri de ambulansta tedavi edildi. Fakat Fırat Altun, hastanedeki müdahaleye rağmen dün gece hayatını kaybetti.

FIRAT ALTUN DAHA ÖNCE DE POLİSLERİ YARALAMIŞ

Firat Altun’un geçen yıl da aile içi şiddet ihbarına giden motorize yunus ekibinde görevli polislerden birinin düşürdüğü tabancayla ateş ederek 2 polisi yaraladığı ortaya çıktı. Olay sonrasında tutuklanan Fırat Altun’un daha sonra tahliye edildiği ve psikolojik tedavi gördüğü ancak tedavisini yarım bıraktığı öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Antalya’da Polisleri 4 Saat Uğraştıran Rehine Krizi Kanlı Bitti