Araçta Cinsel İlişkiye Giren Erkeklerden Rüşvet İsteyen Polisler Yakalandı

Araçta Cinsel İlişkiye Giren Erkeklerden Rüşvet İsteyen Polisler Yakalandı

Pandemi döneminde sokağa çıkma yasağına rağmen araçta cinsel ilişkiye giren iki erkeği yakalayan polisler, kendilerine 20 bin TL rüşvet verilmesi karşılığında işlem yapmayacaklarını söyledi. Ancak bu teklifi kabul eden eşcinsel çift, polislerin konuşmalarını ses kaydına aldı ve karakola giderek şikayetçi oldu. Ses kaydı delil olarak sunulan davada, rüşvet alan polis memurları Mazlum K. ve Ahmet Y. 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 2021 yılında İstanbul’da meydana geldi. Devriye ekipler amirliğine bağlı iki polis memuru, park halindeki bir aracın içinde cinsel ilişkiye giren A.D. ve Z.D. isimli iki erkeği fark etti. Polisler, kimlik kontrolü yaptıktan sonra bu kişilere sokağa çıkma yasağını ihlal ettikleri için ceza kesmediklerini ancak cinsel ilişkiye girdikleri için işlem yapacaklarını söyledi. Polisler, eşcinsel çifti ekip aracına bindirerek yaşadıkları ilişkiyi anlatmalarını istedi ve anlatılanları kayda aldı. Daha sonra da 20 bin TL rüşvet verilmesi halinde herhangi bir işlem yapmayacaklarını belirtti.

Eşcinsel çift, üzerlerinde bulunan bin TL’yi polislere verdi ve kalan 19 bin TL’yi de ertesi gün vereceklerini söyledi. Ancak bu sırada A.D., polislerin kendilerinden rüşvet istediği konuşmaları ses kaydına aldı. Ertesi gün karakola giden A.D. ve Z.D., yaşadıklarını anlattı ve ses kaydını polise teslim etti. Karakol polisi, savcılığa bilgi vererek suçüstü operasyonu düzenledi. Seri numaraları alınmış 19 bin TL hazırlandı ve Z.D., rüşvet isteyen polis Ahmet Y.’den konum istedi. Parayı teslim etmek üzere buluşulan yerde suçüstü yakalanan polis memurları gözaltına alındı.

Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, rüşvet alan polis memurları suçlamaları reddetti ancak ses kaydının delil olarak kabul edilmesiyle mahkum oldu. Mahkeme heyeti, Mazlum K. ve Ahmet Y.’ye ‘rüşvet almaktan’ 3 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Yerel mahkeme kararı İstinaf Mahkemesi’ne taşındı ancak onandı ve karar kesinleşti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Araçta Cinsel İlişkiye Giren Erkeklerden Rüşvet İsteyen Polisler Yakalandı