Aras Kargo Azerbaycan’da Kargo Firması Satın aldı

Aras Kargo Azerbaycan'da Kargo Firması Satın aldı

Aras Kargo, Aras Global adıyla uluslararası pazarlara açılma stratejisini hayata geçirmeye başladı. Bu kapsamda, Azerbaycan’ın lider kargo firmalarından biri olan ve Starex markasıyla faaliyet gösteren Star Express’in yüzde 75’lik hissesini satın aldı. Aras Kargo, bu yatırım sayesinde Orta Asya pazarına giriş yapmış oldu. Ayrıca, Türkiye’deki e-ticaret şirketlerinin global pazarlara ulaşmasında önemli bir rol oynayarak, e-ticaret sektöründe müşteri deneyimini yükseltmeyi amaçlıyor. Aras Kargo, benzer yatırımları diğer Türki Cumhuriyetlerde de yapmayı planladığını duyurdu.

Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkın, konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu satın alma, bir iş anlaşması olmasının ötesinde, bizim için gelecek vaat eden fırsatlarla dolu bir geleceğe açılan bir kapı. Yeni oluşumumuz Aras Global’in ilk yatırımı olan Starex markası ile sadece uluslararası arenada rolümüzü artırmakla kalmıyor, Türkiye’den şirketler ve girişimcileri de Orta Asya pazarına taşıyoruz. Uluslararası bu yatırımımızın ardından, bu yıl sonuna kadar bir diğer Türki Cumhuriyette daha kendi markamızla operasyona başlamayı planlıyoruz. Bu yatırımlar ile, Türki Cumhuriyetlerden başlayarak; öncelikle Avrupa, sonrasında da global sektörün önde gelen oyuncularından biri olarak Orta Doğu ve Amerika’ya uzanacağımız yolda önemli bir adım atmış olacağız.”

Aras Kargo’nun bu yatırımının Azerbaycan’daki müşterilere ve alıcılara pek çok avantaj sağlayacağını belirten Ayyarkın, şöyle devam etti:

“Azerbaycanlı tüketiciler, Türkiye merkezli e-ticaret firmalarından alışveriş yaptıklarında aracısız, uçtan uça bir teslimat hizmetine kavuşacak. Aras Global’in rekabetçi fiyatları ve Starex’in yaygın dağıtım ağı gücü ile müşteriler rekabette bir adım önde olacak. Starex’in Azerbaycan’da iş ortaklığı yaptığı pazar yerleri müşterileri Aras Kargo’nun yatırımı sayesinde teslimatta daha iyi bir alışveriş deneyimi yaşayabilecek.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Aras Kargo Azerbaycan’da Kargo Firması Satın aldı