Arda Turan, ‘Sahte Fon’ Dolandırıcılığında 7.5 Milyon Dolar Kaybetti

Arda Turan, 'Sahte Fon' Dolandırıcılığında 7.5 Milyon Dolar Kaybetti

Türkiye’de futbol dünyasının tanınmış isimlerinden Arda Turan, ‘sahte fon’ dolandırıcılığı olayında mağdurlar arasında yer alıyor. Seçil Erzan davasında, Arda Turan’ın 7.5 milyon dolarla en fazla parasını kaybeden kişi olduğu belirlendi. İddianamede, Turan’ın bütün birikimlerini verdiği gibi, Erzan’ın müdürü olduğu D****k Büyükdere Şubesi’nden 33 milyon TL kredi çektiği ifade ediliyor.

Dava sürecinde Arda Turan’ın bu yüksek meblağları nasıl kaybettiği detaylandırılıyor. Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK) raporlarına göre Turan, Erzan’ın bahsettiği bir fona 3 milyon dolar yatırıyor. Daha sonra fon kazancı adı altında 1 milyon dolar alan Turan, arkadaşından 4 milyon dolar borç alıyor ve Eyüp Sultan’daki arazisini 4 milyon dolara satıyor. Sonrasında ise Denizbank’tan 33 milyon TL kredi çekerek Erzan’a bu parayı veriyor. Turan, toplamda 13.9 milyon dolar verirken, sadece 6.4 milyon dolarını geri alabiliyor.

BDDK raporlarında Turan’ın hangi bankadan kredi çektiği belirtilmemiş olsa da, Erzan’ın müdürü olduğu şubeden çektiği ve krediyi Erzan’ın onayıyla aldığı ve sonra nakit parayı Erzan’a verdiği ortaya çıktı. Erzan savcılık ifadesinde Arda Turan’ı “son dönemde fon alacağım şeklinde ikna ettiğim kişilerden biri” ve “bana en insanca davranan kişi” olarak tanımlıyor. Erzan, Turan’a toplamda 13.9 milyon dolar ödenmesi gerektiğini, ancak sadece 6.4 milyon dolar ödediğini ifade ediyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Arda Turan, ‘Sahte Fon’ Dolandırıcılığında 7.5 Milyon Dolar Kaybetti