Ardahan Belediyesi’nden Vatandaşlara Su Uyarısı

Ardahan Belediyesi'nden Vatandaşlara Su Uyarısı

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Belediye Başkanı Faruk Demir, şehirde yaşanan su sıkıntılarına dikkat çekerek, vatandaşlardan suların tasarruflu kullanılması yönünde çağrıda bulundu. Demir, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, son günlerde yaşanan kar yağışı sebebiyle su kullanımında meydana gelen problemleri ele aldı.

Başkan Demir, “Su hayattır, hayatı iyi kullanalım. Komşu hakkı denen bir durum var. İki gündür sularımızda azalma var. Bunun sebebi, su kaynağımızın azalmasından veya bir arızadan dolayı değil, suların donmamasına karşı açık bırakılmasındandır,” diyerek, vatandaşların muslukları gece boyunca açık bırakmasının su kaynaklarında azalmaya yol açtığını belirtti. Bu durumun, su tazyikinde azalmaya ve dolayısıyla belirli bölgelere su verilememesine sebep olduğunu ifade etti.

Belediye Başkanı, “Tazyik azalınca da belirli bölgelere su veremiyoruz. Bu da donmalara neden oluyor çünkü su gidemiyor,” diyerek, vatandaşlara muslukları kısmen açık bırakma konusunda tavsiyede bulundu. Bu sayede hem donma riskinin önüne geçilebileceğini hem de su kaynaklarının korunabileceğini vurguladı.

Son olarak Demir, vatandaşlardan su kullanımı konusunda daha duyarlı olmalarını isteyerek, “Su kullanımını ve açık bırakılan muslukları kısalım, asgariye indirelim,” şeklinde çağrıda bulundu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ardahan Belediyesi’nden Vatandaşlara Su Uyarısı