Artvin Arhavi’de Kuduz Paniği: 3 Köy Karantinada

Artvin Arhavi’de Kuduz Paniği: 3 Köy Karantinada

Artvin’in Arhavi ilçesinde bir köpeğin sahibini ısırdıktan sonra ölmesi ve kuduz olduğunun anlaşılması, bölgede endişeye neden oldu. Olay, Yolgeçen köyünde meydana geldi. M.G. isimli vatandaş, evinde beslediği köpeğin boynundaki tasmasını çıkarmak isterken saldırıya uğradı. Köpek, M.G.’yi vücudunun çeşitli yerlerinden ısırdı ve daha sonra çevredeki başka bir köpekle kavga etti. Kavgadan kısa bir süre sonra ölen köpeğin leşi, Arhavi İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Ekipler, köpekten alınan numuneyi Erzurum Veteriner Kontrol Enstitüsü’ne gönderdi. Numunenin incelenmesi sonucunda köpeğin kuduz olduğu belirlendi.

Bu durum üzerine İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Yolgeçen köyünün yanı sıra Kavak ve Ulaş köyleri de 6 ay süreyle karantina altına alındı. Karantina kapsamında bu köylerdeki hayvan giriş ve çıkışları yasaklandı. Ekipler, sahipsiz köpekleri toplayarak barınaklara götürürken, sahipli köpekleri de aşılamak için çalışmalara başladı.

Öte yandan kuduz köpek tarafından ısırılan M.G.’nin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. M.G., Rize Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tedavi edildikten sonra evine gönderildi ve gözetim altına alındı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Artvin Arhavi’de Kuduz Paniği: 3 Köy Karantinada