Atsız Hakkında Düşünceler 4: Mutlak Seveceksin Beni, Bundan Kaçamazsın!

featured

Atsız Türk dünyasının en önde gelen fikir önderlerinden biridir. Türkçü zihin dünyasına sahip olan bireyler için vazgeçilmez bir karakterdir. Çünkü eserleriyle, yaşamış olduğu hayatla ve karakteriyle bu vazgeçilmezliği hak etmiştir.

Evet Türkçü zihin yapısına sahip bireyler için vazgeçilmezdir fakat Türkçülük karşıtı zihin yapısına sahip olan bireyler için durum böyle değildir.

Çünkü TKZ’li bireyler Atsız’ı kafatasçı, acımasız, hastalıklı bir kişilik olarak görmektedir. Ayrıca onun bir fikir adamı olmadığını da düşünenler vardır. Ancak kimi TKZ’li bireyler ise onun şiirleri hakkında olumlu düşüncelere sahiptir. Hatta onun bu kadar güzel gönül mısraları yazdığına inanamazlar ve inkar etmeye gizliden sığınırlar. Bu düşünceleri ve sığınmaları Atsız’ın romanında geçen gururlu sevgi hikâyeleri için de geçerlidir.

Ama gerçeği değiştiremezler; Atsız bir gönül adamıdır. Aksi nasıl iddia edilebilir?

Atsız’ın günümüzde bilindik gönül eserlerinin başında “Mutlak Seveceksin” başlıklı şiiri gelir. Bu şiirinde sevgiliye kendinden emin, öz güveni yüksek yanı sıra rütbeli bir asker gibi seslenir. Bakınız:

Emir; cismin sana yetmez mi  çabuk kalbini sök ver. Ram ol baba , ruhun yeni bir âleme girsin, yazmış kaderin aşkıma ömrünce esirsin!

Özgüven; yoktur öte âlemde de kurtulmaya bir yer! Mutlak seveceksin beni bundan kaçamazsın. Bak emrediyor, daldığın âlemden uyan ki, mutlak seveceksin beni bundan kaçamazsın.

Genel olarak Türk şiirinde özgüven ve emir içerikli mısraları sık göremiyoruz. Görülen daha çok; sevgiliye köle olma, sevgilinin güzellikleri, kahramanlıklar, özlemler, akıl verme içerikli mısralardır.

Belki de bu nadir içeriğinden dolayı Atsız’ın “Mutlak Seveceksin” isimli şiiri unutulmamak için tarihe tutunmuştur.

Ancak kimi TKZ’li bireyler bu özgüven ve emir içerikli mısraları egoistlik olarak adlandırır.
Atsız’ın bu şiiri şarkıya da dönüştürülmüştür ve Türk insanının sürekli dinlediği bir hâl almıştır. Bu hâl alışı yine bir ilki gösterir. Çünkü hiçbir Türkçü fikir adamının şiiri şarkıya çevrildikten sonra bu kadar tutulmamıştır.

Dolayısıyla Atsız mutlak sevilmiştir. Ve zamanla sevenlerinin sayısının artacak olması mukadderdir.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Atsız Hakkında Düşünceler 4: Mutlak Seveceksin Beni, Bundan Kaçamazsın!