Atsız Hakkında Düşünceler 5: Atsız’ın Ardından

featured

Atsız’ın bedeni bu dünyadan hemen hemen  50 yıl önce gitti. Giden Atsız’ın yeri doldurulamaz. O yer sonsuza kadar rezervedir. Evet doldurulamaz fakat günümüzde Türkçü cenahta Atsız vizyonunda ve seviyesinde “aydın önder bir fikir adamı” olmaması büyük bir eksiklik olarak görünüyor. Bu eksiklik ne zaman giderilir bilinmez. Fakat en kısa zamanda giderilmesi hayırlı olandır.

Bilindiği üzere Türkçü cenahta bölünmüşlük her zaman olmuştur. Günümüzde ise bu bölünmüşlük yukarı seviyelere tırmanmıştır. Dolayısıyla bu bölünmüşlük cümlelerinin kurulmaması ve Türkçü cenahın tek çatı halinde iktidara hem Türkiye’de hem dünyada yürüyebilmesi  için canlı kanlı Atsız vizyonunda ve seviyesinde “aydın önder bir fikir adamı” gerektir. Hatta Atsız’dan birkaç beden daha büyüğü!

Farz edelim, insanlara ulaşmanın çok kolay olduğu bir çağda Türklerin tüm damarlarına sirayet eden hatası en az olan  Türkçü önder aydın bir fikir adamının varlığını!

Farz edelim, insanlara ulaşmanın çok kolay olduğu bir çağda Türk devletlerinde ve dünyada kitapları en çok satılan Türkçü önder aydın bir fikir adamının varlığını!

Farz edelim, bir paragrafıyla tüm dünyada kitleleri ayağa kaldıran Türkçü önder aydın bir fikir adamının varlığını!

Kutlu farz etmeler sayfalar dolusu çoğaltılabilir. Ama gerçekleri sayfalar dolusu çoğaltmak yaraşır.

Evet biliniyor, Atsız Türkçülere bir yol bir yaşayış biçimi göstermiştir. Evet biliyor, Atsız Türkçülerin önemli dava adamlarının başında gelmektedir. Evet biliniyor, Atsız Türkü cenahın en romantik şahıslarından biridir. Evet biliniyor Atsız Türkçü cenahın en önemli aydınlarından biridir. Fakat artık Türkçü cenahın onun seviyesinde hatta onu aşan önder aydın bir fikir adamına ihtiyacı da bilinmektedir.

Bu ihtiyacın bir gün sağlanması elbette Atsız’ı gölgede bırakmak anlamına gelmez. Ne anlamına gelir? Milyonlarca  kez Kür şad’ın ve Atsız’ın  Dilek adlı bir sarayda gözlerinin gülmesi anlamına gelir. Gelenleri bekleyeceğiz.

Duruşu ve karakteriyle ruhumuza ve dünyaya iz bırakan Atsız’ın aziz hatırasına saygıyla…

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Atsız Hakkında Düşünceler 5: Atsız’ın Ardından