Enflasyon

featured

Dünyada enflasyonun en yüksek olduğu ülkeler güncel listesi açıklandı.

Müjdeler olsun,uçuşta olan ekonomimizde enflasyonun Nijerya,Zambiya,Kongo ve Angola’dan daha iyi durumda olduğu belgelendi.

Listeye göre Surinam ve Haiti den bile düşük bir enflasyona sahibiz.Gerçi Gine ve Gana da enflasyon bizden düşük ama olsun.

Uluslararası Para Fonu (IMF) verilerine göre, enflasyon ortalaması dünyada yüzde 2,8, Türkiye’nin de yer aldığı gelişen ülkelerde yüzde 4,8, gelişmiş ülkelerde ise yüzde 0,9.

Bizde mi,valla yazın soba borusu kışın da dondurma fiyatları baz alındığında resmi 14,03.Yani bu resmi rakamlar Sağlık Bakanlığı covit verilerinden bile daha güvensiz ama…

Ekonomimiz incecik bir buz tabakası,öyle parmak ucunda-dikkatle yürünmesi gereken yere katarlının yapamadığı tank ile dalıyoruz,hazır olun.

Memur-Sen Konfederasyonu , 4 kişilik ailenin açlık sınırını 2 bin 523 TL , yoksulluk sınırını 7 bin 353 lira olarak hesaplamış.Buradan bakın artık,açlık sınırında mısınız,yoksulluk sınırında mısınız?

Haa çocuğunuza diş partisi verip elmas taşlı yüzük hediye edenlerden iseniz bakmasanız da olur.

İşte o zaman “Halkımız çürük evlerde oturmayı tercih etmesin,depremde yıkıntılarda insan aramak istemiyoruz.”diyecek kafaya erişen mutlu azınlıktasınızdır.

Size ekonomimiz uçar da kaçar da sıkıntı yok…

Halkımızın büyük kısmı için ise ekonomimiz şahinlerden kartallardan hızlı,adeta uçaktan paraşütsüz atlayış gibi uçuyor.Yani bir tek küçücük problem uçuşun yönü yanlış.Bu uçuş aşağı yönlü.

Çakıldığımızda , “ben ne yaptım ki,4-5 yılda bir oy vermekten başka”diyerek bu duruma gelmemize destek olanlar yaptıkları ve daha önemlisi yapmadıkları için utanır mı,sıkılır mı?

Çünkü burada kastettiğim sadece mevcut iktidar bloğuna oy verenler değil,5 yılda bir oy vererek üzerine düşen vazifeyi yaptığını sananlar,bunu yeterli görenler.

Orasını da zaman gösterecek.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Enflasyon