• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

TOBB

featured

Malum pandemi süreci yeniden 1.dönem 3.pik 5.şeysine ulaştı.

Bu sebeple de yeni yasaklar geldi,görünen o ki devamı da gelecek.

Malum iktidarımız 8 yıldır Suriyeli sığınmacılara para bulmakta mahir ancak kendi halkına kaynak bulmakta pek beceriksiz.Bu yüzden “tam kapanma “da söz konusu değil.

Böyle kısmi yasaklar,yasakmış gibiler ve sürü bağışıklığı ile ölen ölecek kalan sağlar da Sağlık Bakanlığımız’ın olağanüstü başarısının timsali olacak.

Neyse benim değinmek istediğim konu başka idi.

Pandemi sürecinin başında tüm esnaflarımızın esnaf kefalet borçları (faiz eklenerek)ötelenmiş ve vatandaşlarımıza da “borç yiyen kesesinden yer” denilerek bir miktar açlıktan ölmeyin kredisi açılmış idi.

Bugün pandeminin sürdüğü ve yasakların bir bir geri geldiği dönemde ise bu kredilerin ve ötelemelerin ödeme günü geldi çattı.Ayrıca çıkan vergi affı sebebi ile  de vergi daireleri “ya benimle barış yap ya da hacze geliyorum”şeklindeki aşk mektuplarını esnafımıza göndermeye başladı.

Peki şimdi ne olacak?

Dükkanı kapalı lokantacı,kahveci esnafı tüm bunların altından kalkıp bir de evine nasıl ekmek götürecek?

Sınırlı saatlerde hizmet verebilen diğer esnaflarımız ne yapacak?

İktidar halkını , seçmenini kader ile başbaşa mı bırakacak? Diye düşünüyordum kiiiiiii…

28/11/2020 de Sayın TOBB başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun 60 TOBB sektör temsilcisi ve birçok sayın bakanımızın katılımı ile yapılan toplantı sonrası konuşması beni benden aldı.

“Ekonomiyi büyütme mücadelemizde bizleri yalnız bırakmayan, her fırsatta desteklerini gösteren ve bu güzel istişare ortamını sağlayan kıymetli Bakanlarımıza ve Merkez Bankası Başkanımıza Türk özel sektörü adına teşekkürlerimizi sunuyoruz”.dedi sayın Başkan.

Ehh madem tün esnaf sanatkar ve ticaret odalarını temsil eden Başkanımız bu derece durumdan memnun ve müteşekkir , elbet bir bildiği vardır deyip susmak düşer bize.

Neticede atama ile gelmiş biri değil kendisi,seçimle iş başına gelmiş bir başkan.Sadece o da değil aynı zamanda ona oy veren ve hala onu destekleyen oda başkanları da sizlerin oyları ile orada.

Tüm esnaf ve sanatkarlarımız durumdan memnun ki o koltukta hala.

Değil mi?

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
TOBB