Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi Resmi Gazete’de

Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi Resmi Gazete’de

Avukatların yeni ücretleri belli oldu: En az 15 bin 800 TL Resmi Gazete’de bugün yayımlanan “Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi”ne göre, avukatların alacağı ücretlerde önemli bir artış gerçekleşti. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla özel ve tüzel kişilerin sözleşmeli avukatlarına ödeyecekleri ücret en az 15 bin 800 TL, dava ücretleri ise 8 bin TL ile 67 bin 700 TL arasında değişecek. Avukatla büroda veya çağrı üzerine gidilen yerde yapılan sözlü danışma ücretleri de belirlendi.

Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) hazırladığı ve Adalet Bakanlığı’nın uygun görüşüyle Resmi Gazete’de yayımlanan yeni tarife, 2023-2024 yıllarını kapsıyor. TBB’nin internet sitesinde yapılan açıklamada, “Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Türkiye Barolar Birliği 2023-2024 yılı Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi’nde, maktu ücretlere ilişkin önceki Tarife’nin yayımı sonrası oluşan mali tablo dikkate alınarak, ortalama yüzde 90,40 oranında artış yapılmıştır” denildi.

Yeni tarifeye göre, avukatla büroda sözlü danışma ücreti ilk 1 saat için 2 bin 300 TL, sonraki her 1 saat için 1300 TL olarak belirlendi. Çağrı üzerine gidilen yerde 1 saate kadar sözlü danışma ücreti ise 4 bin 800 TL oldu. Sözleşmeli avukatların alacağı ücret ise en az 15 bin 800 TL olarak tespit edildi.

Dava ücretleri ise davanın görüldüğü mahkeme türüne göre değişiklik gösteriyor. Sulh hukuk mahkemelerindeki davalar için avukatlık ücreti en az 5 bin 500 TL, sulh ceza ve infaz hakimliklerindeki davalar için en az 4 bin TL, asliye hukuk mahkemelerindeki davalar için en az 9 bin 200 TL, asliye ceza mahkemelerindeki davalar için en az 6 bin TL, ağır ceza mahkemelerindeki davalar için en az 17 bin 400 TL olarak belirlendi. Dava konusu edilen tutarın miktarına göre de bu ücretler artabiliyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi Resmi Gazete’de