Avusturya’da Kasabalıların Turist İsyanı

Avusturya'da Kasabalıların Turist İsyanı

Avusturya’nın Salzkammergut bölgesinde yer alan Hallstatt kasabası, UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan ve Disney’in Karlar Ülkesi filmindeki Arendelle kasabasına ilham verdiği söylenen bir yer. Ancak bu güzel kasabanın sakinleri, son yıllarda yaşanan aşırı turizm nedeniyle artık bıkmış durumda.

Pazar günü, kasabanın ana girişini kapatarak turist akınına karşı protesto eylemi yaptılar. 800 kişilik nüfusa sahip olan Hallstatt, turizm sezonunda günde 10 bin turisti ağırlıyor. Bu da kasabanın doğal ve kültürel değerlerine zarar veriyor.

Hallstatt halkı, günde gelen turist sayısının azaltılmasını ve saat 17:00’den sonra tur otobüslerinin kasabaya girmesinin yasaklanmasını talep ediyor. Hallstatt’ın popülerliği, 2006 yılında burada çekilen Güney Koreli bir dizinin etkisiyle arttı. Özellikle Asyalı turistlerin ilgisini çeken kasabanın bir kopyası bile Çin’de yapıldı.

Turistlerden bıkkınlık gelen kasaba ahalisi, daha önce de turistlerin fotoğraf çektiği noktalara ahşap duvarlar yerleştirerek tepkilerini göstermişti ancak sosyal medyada gelen eleştiriler üzerine duvarlar kaldırılmıştı. Pandemi öncesi Hallstatt, yılda 1 milyon turist çekerek rekor kırarken, şimdi ise sakin bir yaşam istiyor.

Avrupa’da aşırı turizmin yol açtığı sorunlar, birçok yerde olduğu gibi Hallstatt’ta da önlem alınmasını gerektiriyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Avusturya’da Kasabalıların Turist İsyanı