Aydın’da KYK Yurdunda Asansör Düştü: 1 Ölü 15 Yaralı

Aydın'da KYK Yurdunda Asansör Düştü: 1 Ölü 15 Yaralı

Aydın’ın Efeler ilçesindeki KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda dün akşam saatlerinde korkunç bir olay yaşandı. Yurtta kalan 16 öğrenci, asansöre binmek için sıraya girdi. Ancak asansör, kapısı tam kapanmadan arızalandı ve birinci kattan aşağı düştü. Bu sırada asansörden çıkmaya çalışan Zeren Ertaş isimli öğrenci, kapının arasında sıkışarak hayatını kaybetti. Diğer 15 öğrenci ise yaralı olarak kurtarıldı.

Olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve güvenlik ekibi sevk edildi. Yaralı öğrenciler hastaneye kaldırılırken, hayatını kaybeden Zeren Ertaş’ın cenazesi ise otopsi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Zeren Ertaş’ın Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi son sınıf öğrencisi olduğu ve yakın zamanda mezun olacağı öğrenildi.

Aydın Valisi Yakup Canbolat, olayla ilgili yaptığı açıklamada, asansörün 15 kişi kapasiteli olduğunu ancak 16 kişinin bindiğini söyledi. Vali Canbolat, “Asansörün 21 Eylül’de bakımı yapılmış. Ama biz her halükarda Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma dışında, idari çalışma da başlatıyoruz. Konuyu her yönüyle araştırıp inceleyeceğiz.” dedi.

Öte yandan yurdun önünde toplanan kalabalık bir öğrenci grubu, “Katil KYK” sloganları atarak tepkilerini dile getirdi. Öğrenciler, asansörlerin uzun zamandır bozuk olduğunu ve defalarca şikayet ettiklerini ancak ilgilenilmediğini iddia etti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Aydın’da KYK Yurdunda Asansör Düştü: 1 Ölü 15 Yaralı