Azerbaycan’da Havacılık Festivali Büyük İlgi Gördü

Azerbaycan'da Havacılık Festivali Büyük İlgi Gördü

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Havacılık Festivali, vatandaşların yoğun ilgisini çekti. Festival, havacılık tutkunlarını bir araya getirirken, özellikle gençler arasında düzenlenen yarışmalar ve sergilenen hava araçları büyük beğeni topladı.

Bakü, havacılık tutkunlarını büyük bir festivalle bir araya getirdi. Azerbaycan Havacılık Festivali, başkentte gökyüzünü sevenleri ve uçak, dron, helikopter, ve roketlerin sergilendiği etkinliklerle meraklıları ağırladı. Festival, teknoloji ve havacılığa ilgi duyan gençler için çeşitli aktiviteler sunarak ilgi çekti.

9 ile 16 yaş arası öğrencilerin hazırladığı hava araçları yarıştığı festivalde, katılımcılar uçuş becerilerini sergiledi. Heyecanlı uçuşlar sonrasında iki takım, büyük ödül için finalde yarıştı. Festival, uçak pilotluğu ve FPV dron yarışları gibi çeşitli müsabakalara ev sahipliği yaptı. Jüriler, uçuşların iniş ve kalkışlarını değerlendirerek finalistleri belirledi.

Organizatör Ceyhun Halilov, festivalin amacının çocukları daha aktif ve dinamik bir hayata teşvik etmek olduğunu söyledi. Halilov, “Festival, çocuklarımızı sanal ve pasif hayattan uzaklaştırıp, daha hareketli ve heyecanlı bir dünyaya davet ediyor. Bu yıl ayrıca festivalde kız öğrenciler de yer aldı ve ‘Demir Yumruk’ konseptiyle hazırlanan özel bir roket modeliyle yarıştılar” dedi. Festival, geniş katılım ve çeşitlilikle havacılık alanında farkındalık yaratmayı ve gençler arasında bu alana olan ilgiyi artırmayı hedefliyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Azerbaycan’da Havacılık Festivali Büyük İlgi Gördü