Azerbaycan’da Zafer Günü Kutlanıyor

featured

Azerbaycan’da 8 Kasım Zafer Günü kutlanıyor. İki yıl önce Ermenilere karşı kazanılan zafer coşkuyla kutlanıyor. Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de kutlamalar çerçevesinde askeri bando eşliğinde resmi geçit yapıldı. Yürüyüşe, askeri lise öğrencileri ve Karabağ Savaşı gazileri katıldı.

Yürüyüş öncesinde şehitler saygı duruşu ile anıldı, Azerbaycan Milli Marşı okundu. Askeri bandonun marşlar seslendirdiği yürüyüşe vatandaşlar da eşlik etti. Bakü’nün 3 noktasında Azerbaycan askeri bando eşliğinde geçit düzenlendi. Haydar Aliyev Sarayı, Şehitler Hiyabanı ve Hüseyn Cavid parkı çevresinde başlayan geçitlere, askeri orkestralar marşlarla eşlik ederken, Haydar Aliyev’in adını taşıyan Azerbaycan Yüksek Askeri Okulu öğrencileri, güzergah boyunca yürüyerek sloganlar attı. Soğuk ve yağmurlu havaya aldırış etmeyen vatandaşlar geçiti ilgiyle izledi.

Milli Savunma Bakanlığı’da Zafer’i Kutladı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından Azerbaycan Zafer Günü dolayısıyla yayınlanan mesajda “Kahraman Azerbaycanımızın 8 Kasım Zafer Günü kutlu olsun. 2 yıl önce kahramanca bir mücadele ile öz topraklarını işgalden kurtaran ve tüm dünyaya #Azerbaycan’ın gücünü gösteren kardeşlerimizle kederde ve sevinçte bir ve beraber olmaya devam edeceğiz. #KardeşliğinZaferi” ifadelerine yer verildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Azerbaycan’da Zafer Günü Kutlanıyor