Bağdat’ta Düzenlenen İHA Saldırısında Hizbullah Tugayları Komutanı Öldü

Bağdat'ta Düzenlenen İHA Saldırısında Hizbullah Tugayları Komutanı Öldü

Irak’ın başkenti Bağdat’ta dün akşam gerçekleşen ve insansız hava araçları (İHA) tarafından düzenlenen bir saldırıda, Hizbullah Tugayları’nın füze biriminin komutanlarından biri olduğu iddia edilen Ahmed Muhsin Ferec el-Mahmidavi’nin öldüğü bildirildi.

Görgü tanıkları, yerel saatle 21:20’de Bağdat’ın doğusunda peş peşe patlamalar duyulduğunu aktardı. Polis ve güvenlik kaynakları, bu patlamaların İHA’larla gerçekleştirilen saldırıların sonucu olduğunu belirtti. El-Baladiyat semtindeki bir grup karargâhına, El-Meştal mahallesinde silahlı kişileri taşıyan bir araca ve Cemile mahallesindeki bir silah deposuna roketler atıldı. Ancak, Şarku’l Avsat’a konuşan iki yerel polis kaynağı, Cemile mahallesindeki patlamanın bir silah deposunda değil, bir elektrik santralinde meydana geldiğini ifade etti.

İlk saldırının El-Baladiyat mahallesindeki bir grup karargâhını hedef aldığı, hedeflenen binadan üç kişi taşıyan bir aracın çıktığı ve İHA’nın bu aracı El-Meştal’e kadar takip ederek üç füzeyle vurduğu belirtildi. Olay yerine ulaşan güvenlik personeli, patlama alanına giden yolları kapattı. Saldırıda alevler içinde kalan araçtan çekilen görüntüler, yerel basında yer aldı.

Ölenlerin kimlikleriyle ilgili çelişkili bilgiler mevcut. Yerel basında, saldırıda Hizbullah Tugayları’ndan iki komutanın öldüğü belirtilirken, Telegram üzerinde bu gruba mensup olduğu iddia edilen ancak isimleri bilinmeyen iki kişinin adı paylaşıldı. Bu bilgilerin doğrulanması mümkün olmamakla birlikte, kaynaklar ölenlerin bir gruba mensup olduğunu ve El-Baladiyat bölgesinde bir toplantıya katıldıklarını söyledi. Arap Dünyası Haber Ajansı (AWP), ‘üst düzey bir komutanın suikaste uğradığını’ iddia etti. Reuters Haber Ajansı’na konuşan iki kaynak ise, Hizbullah Tugayları’nın komutanlarından Ahmed Muhsin Ferec el-Mahmidavi’nin saldırıda öldürüldüğünü açıkladı.

Bu saldırı, bölgede artan gerilimlerin bir göstergesi olarak kabul edilirken, olayın ayrıntıları ve etkileri hala inceleniyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bağdat’ta Düzenlenen İHA Saldırısında Hizbullah Tugayları Komutanı Öldü