Rusya’dan Arjantin’e Ukrayna Konusunda Sert Uyarı

Rusya'dan Arjantin'e Ukrayna Konusunda Sert Uyarı

Rusya’nın Arjantin Büyükelçisi Dmitriy Feoktistov, Arjantin’in sahip olduğu Mi-171E helikopterlerinin Ukrayna’ya aktarılmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Büyükelçi Feoktistov, Rus haber ajansı Sputnik’e yaptığı açıklamada, “Bu adımın kabul edilemez olduğunu Arjantinli yetkililere sürekli olarak iletiyoruz. Askeri teçhizatın imalatçı ülkenin izni olmadan üçüncü ülkelere devredilmesini yasaklayan son kullanıcı sertifikasına da aykırı olacağını önemle vurguluyoruz” ifadelerini kullandı.

Feoktistov ayrıca, eski Devlet Başkanı Alberto Fernandez’in Ukrayna dahil çatışma bölgelerine silah ve askeri teçhizat tedarikinin kabul edilemez olduğu yönündeki kesin tutumunu anımsattı. Büyükelçi, Arjantin’in Rusya yapımı iki adet Mi-171E askeri nakliye helikopterine sahip olduğunu ve bu helikopterlerin kullanım süresinin dolduğunu, demonte edilmiş durumda olduklarını belirtti. Arjantin’in bu helikopterleri 2011 yılında satın aldığını ve Arjantinlilerin bu helikopterlerin kalitesi ve güvenirliği konusunda takdirlerini ifade ettiklerini de sözlerine ekledi.

Arjantinli haber portalı Noticias Urbanas ise, Buenos Aires yönetiminin iki Rus nakliye helikopterini Kiev’e devretmeyi planladığını iddia etmişti. Ancak Arjantinli yetkililer bu iddiaları doğrulamadı. Eğer bu transfer gerçekleşirse, 2011’de sivil amaçlar için Rusya’dan alınan iki Mi-171E helikopterinin Ukrayna’ya gönderilmesi, Arjantin’in Kiev’e sunduğu ilk askeri yardım olacak. Bu durum, iktidar değişikliğinin yaşandığı Arjantin’in dış politikasındaki önemli bir değişikliği işaret ediyor olabilir.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Rusya’dan Arjantin’e Ukrayna Konusunda Sert Uyarı