Norveç Yetkilileri, Wagner’in Eski Komutanının Sığınma Talebini Reddetti

Norveç Yetkilileri, Wagner'in Eski Komutanının Sığınma Talebini Reddetti

Rus paralı asker şirketi Wagner’in eski komutanı Andrey Medvedev’in, Norveç’te sığınma talebinin reddedildiği bildirildi. Bu gelişme, uluslararası hukuk ve insan hakları açısından önemli bir vaka olarak öne çıkıyor. Medvedev, Ocak 2023’te Rusya’dan kaçarak Norveç’e sığınma talebinde bulunmuştu. Ancak, bu talebin reddedilmesiyle birlikte, Medvedev’in geleceği belirsizliğini koruyor.

Norveç yetkilileri, Medvedev’in sığınma talebini reddetti. Bununla birlikte, Medvedev’in avukatı Brynjulf Risnes’in Birleşik Krallık merkezli basın servisi Reuters’a yaptığı açıklamaya göre, müvekkilinin tehlike riskiyle karşı karşıya olması sebebiyle ülkeden sınır dışı edilmeyeceği belirtildi. Avukat Risnes, “Medvedev, tehlike nedeniyle sığınma talebinin reddedildiğini ancak güvenliği için Norveç’ten sınır dışı edilmeyeceğini ifade etti” dedi.

Risnes ayrıca, “3 hafta önce sığınma talebinin reddedildiğini ve Wagner grubunun Rus silahlı kuvvetlerinin bir parçası olmadığını söylüyorlar. Ukrayna’daki Wagner’in Rus silahlı kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olduğunu savunuyoruz” ifadelerini kullandı. Medvedev’in avukatı, karara itiraz etmeyi planladığını belirtti. Ayrıca, “Medvedev, firar nedeniyle cezalandırılma ve Wagner’den gelen kişiler tarafından öldürülme riskiyle karşı karşıya” diyerek müvekkilinin güvenliği konusundaki endişelerini dile getirdi.

Medvedev, Wagner’den ayrılma sebebi olarak, yakalanan asker kaçaklarının öldürülmesini ve Ukrayna’ya karşı daha fazla savaşamayacağını belirtti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Norveç Yetkilileri, Wagner’in Eski Komutanının Sığınma Talebini Reddetti